Monday, July 15, 2024

Občutek stalne utrujenosti se da premagati z zmerno telesno vadbo, trdijo znanstveniki z University of Georgia.


Rezultat njihove raziskave kaže, da lahko zdrave mlade osebe, ki jih pesti občutek kronične utrujenosti, svojo »energijsko injekcijo« dobe že z izvajanjem plana zmerne telesne aktivnosti.

Načrt vadbe, po katerem so izvajali raziskavo, je bil zelo enostaven: trikrat tedensko, z zmernim tempom tempirana vožnja sobnega kolesa. Da se uspešno zoprstavimo utrujenosti, ni potrebna vsakodnevna vožnja, ali vožnja na meji lastnih zmogljivosti.

Opravičilo, ki pravi, da sem preutrujen za vadbo, ne drži. Lahko se počutite preutrujeno, vendar obstaja velika verjetnost, da se boste po vadbi počutili veliko bolje in napolnjeni z novo energijo.

»Pogosto smo mnenja, da nas bo telesna vadba dodatno izčrpala. Dokazali smo, da nas lahko redna telesna vadba dodatno napolni z energijo, še posebno pri posameznikih, ki svoje delo opravljajo večinoma sede,« pravi dr. Timothy Puetz, ki je vodil raziskavo.

Dramatična sprememba vašega življenjskega stila ni potrebna, dovolj bo že malo prostega časa usmeriti v zmerno telesno vadbo in vaše počutje bo veliko boljše.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Revmatična mrzlica

13 junija, 2012 0