Saturday, April 13, 2024

Kokosovo maslo se pridobiva iz kopre, sušenega mesa kokosovega oreha. Čeprav vsebuje manj maščob kot nekateri drugi orehasti plodovi, je kokosovo olje bogato z nasičenimi maščobnimi kislinami, prav tako pa vsebuje minerale kot sta npr. železo in cink.


Vlaži, umirja in regenerira 

Kokosovo maslo je odlično sredstvo za nego suhe in razpokane kože, najboljše ga je uporabiti kot zaščito pred mrzlimi zimskimi dnevi, saj se hitro vpije v kožo. Na laseh deluje kot regenerator.

Vlaženje: raziskave so pokazale, da se kokosovo maslo dobro ‘razume’ z našo kožo, ohranja vlažnost in jo gladi, kar pomeni popolno gladko in svileno kožo.

Akne: Kokos ime antiseptične lastnosti, ki so učinkovite v boju proti aknam in dermatitisu. S pomočjo kokosa make-up odstranimo brez občutka suhosti in nelagodja.

Staranje: Na področje, kjer se pojavijo gube lahko nanesete kokosovo maslo. Kokos vsebuje visoko hidratantne sestavine, ki negujejo kožo. Prve spremembe boste opazili že po prvem tednu terapije. Kokosovo maslo nanesite na dele obraza, kjer so gube najbolj zajedajo v vašo kožo in nežno masirajte vsak večer pred spanjem.

Regenerator: Znano je, da pospešuje rast lasnih mešičkov, ter hrani in regenerira lase. Prav zaradi tega je glavna sestavina večine balzamov in mask za nego las. Uporabljajte ga vsaj trikrat na teden. Lase zmočite, nato nežno vtrite kokosovo maslo. Počakajte deset minut in lasišče izperite z mlačno vodo. Nato si glavo umijte in nanesite regenerator. Kokosovo maslo se lahko uporabi kot balzam za ustnice ali olje za britje.

 

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Ženske vse manj zagrete za seks

23 oktobra, 2013 0