Friday, December 8, 2023

Priznajmo si: večina nas želi slišati dober trač ali celo dober trač posredovati naprej. Kljub temu pa je opravljanje ob pitju kave, nekaj več kot običajna zabava, ki si jo ponavadi privoščimo s prijateljicami.


Ženske imajo evolucijske potrebe, da na ta način izražajo zaskrbljenost o ljudeh v svojem okolju, trdi najnovejša knjiga profesorja dr. Johna L. Lockea ‘Dvoboji in dueti’.

»Trači se v naših ušesih srečujejo z dokaj negativno konotacijo, vendar so orodje, s katerim korigiramo nepisani moralni kodeks družbe kateri pripadamo,« trdi profesor.

Vsebina knjige sporoča, da se v nemilosti opravljivk najpogosteje znajdejo slabe gospodinje, slabe matere in promiskuitetne ženske.

»Omenjene predstavljajo nevarnost ženskam v neki družbi, zato je logično, da je njihovo obnašanje vedno na tapeti,« pravi dr. Locke.

Jasno in glasno – opravljanje izvira iz potrebe, da zaščitimo skupnost  v kateri živimo, trdi profesor.

Po drugi strani pa moški k enakim težavam pristopijo povsem drugače.

Tipični moški pristop se redkeje kaže v pasivno-agresivni obliki, glede na to, da moški, še posebej v ženski družbi, radi kažejo svojo moč. Moški ne opravljajo, ampak osebi takoj povedo kaj jih pri njej moti.

»Opravljanje je način s katerim ženske ustvarjajo trdna zavezništva. Ko enkrat skrivnost delijo, pravzaprav testirajo zanesljivost in zvestobo. V kolikor je vaša skrivnost ostane skrivnost, ste lahko prepričane, da imate pravo prijateljico,« pravi profesor.

Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Zdravstvene težave povezane z distribucijo maščob

23 novembra, 2012 0