Thursday, March 23, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Znanstveniki z univerze v Illinoisu so odkrili, kakšna naj bo prehrana v času diete, ki bo zaščitila propadanje kosti in učinkovito topila odvečne maščobe. Vsi, ki želite ohraniti svoje zdravje in izgubiti kakšen odvečen kilogram, morate uživati hrano bogato s proteini. Največ proteinov, pa tudi kalcija, najdemo v belem mesu in nizkokaloričnih mlečnih izdelkih.


»Odkritje je zelo pomembno, še zlasti za ženske srednjega življenjskega obdobja, ki se srečujejo z dvema težavama: prekomerno telesno težo in osteoporozo,« je izjavila raziskovalka Ellen Evans.

Znanstveniki trdijo, da ljudje, ki želijo znižati telesno težo, v času diete izgubljajo kostno maso, kar povečuje možnost nastanka osteoporoze. Proteinsko bogata prehrana ohranja mišično maso in uravnava vsebnost sladkorja v krvi, izboljšuje pa tudi skladnost telesa, ker uspešno vpliva na znižanje maščobnega tkiva v predelu trebuha.

Ljudem, ki so se odločili za dieto, strokovnjaki predlagajo vnos najmanj 30% vseh kalorij s prehrano bogato z belim mesom in nizkokaloričnimi mlečnimi izdelki.

Komentarji
Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Onesnaženje povezano z alergijami pri otrocih

13 junija, 2012 0