Saturday, July 20, 2024

Za prezgodnjo ejakulacijo so najverjetneje krivi geni, kažejo najnovejše raziskave narejene na Nizozemskem.


Raziskava je vključevala okoli 200 moških, ki so imeli v času spolnega odnosa težave s prehitrim izlivom. Pokazalo se je, da imajo ti moški določeno verzijo gena, ki kontrolira delo serotonina. Pri moških, ki imajo to vrsto gena do izliva prihaja dvakrat hitreje, kot pri moških, ki tega gena nimajo.

Strokovnjaki trdijo, da prav vsebnost serotonina v možganih kontrolira hitrost prihoda izliva.

V raziskavi je sodelovalo tudi 89 moških, ki trpijo za tako imenovano primarno prehitro ejakulacijo. To pomeni, da imajo že od svojega prvega spolnega odnosa težave s konstantnim prehitrim izlivom.

Njihove spolne partnerke so v času enega meseca beležile čas spolnega odnosa, te podatke pa so primerjali s podatki 92 moških, ki niso imeli težave s prezgodnjim izlivom.

Znanstveniki trdijo, da so rezultati raziskave pokazali povezanost med slabo aktiviranim hormonom serotoninom in prehitro ejakulacijo v tistem delu možganov, ki so zadolženi za kontroliranje ejakulacije.

Rezultati raziskave so še dokazali, da težava s prehitro ejakulacijo ni psihična motnja kot je znanost verjela do sedaj in odpirajo možnost zdravljenja težave z gensko terapijo.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Črno vino ščiti pred pljučnim rakom

13 junija, 2012 0