Saturday, February 4, 2023
13 junija, 2012

Za srce in ožilje: Pekoče – kisla juha s kozicami

By 0 616 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Potrebujemo (zadostuje za 8 oseb):

 


  • 1,5 l ribje jušne osnove
  • 1 jedilna žlica drobno nasekljane limonske trave ali 1/2 čajne žličke drobno naribane limonine lupinice
  • 1 strok česna, drobno nasekljanega
  • 1 rdeč ali zelen čili, drobno nsekljan,
  • 250 g šampinjonov, narezanih,
  • 100g surovih kozic, olupljenih in očiščenih,
  • 2 jedilni žlici riževega kisa ali belega vinskega kisa
  • 1 jedilna žlica sojine omake (ki vsebuje manj soli)
  • 1 jedilna žlica koruzne moke
  • 2 mladi čebuli, narezani na drobne kolobarje

 

Priprava:

 

V kozici zmešamo jušno osnovo, limonsko travo, česen in čili. Na srednjem ognju in napol pokriti posodi kuhamo 5 minut.
Primešamo gobe in kozice in na srednjem ognju v napol pokriti posodi kuhamo 3 minute oz. Dokler niso gobe mehke, rakci pa rožnati.
V majhni posodi dobro zmešamo kis, sojino omako in koruzno moko. Mešanico zlijemo v juho, ki naj spet zavre. Nato odmaknemo z ognja, primešamo čebulo in postrežemo.

 

Hranljive vrednosti na osebo:

 

35 kcal, nenasičene maščobe 0 g, maščobe 0,4 g, natrij 163 mg, holesterol, 28 mg, beljakovine 4 g, ogljikovi hidrati 4 g, vlaknine 1 g
 

Komentarji
Kategorija:   Kuharica, Novice
Naslednji prispevek

Iznašli čudežne spodnje hlačke

13 junija, 2012 0