Monday, July 22, 2024

Evropska komisarka za informacijsko družbo in medije Viviane Reding je povedala, da se je akcijski načrt EU za varnejši internet, ki med drugim predvideva vzpostavitev novih odprtih telefonov po letu 2007, po ocenah strokovnjakov izkazal za učinkovito sredstvo odvračanja otrok od nelegalnih spletnih vsebin.


 

"Prehodili smo zelo dolgo pot, in to zelo hitro," je dejala Redingova. Dodala je, da program za varnejši internet že več let uspešno spodbuja varnejšo uporabo interneta in ostalih tehnologij, še posebej med otroki, uspešen pa je tudi, kar zadeva nelegalne in otrokom škodljive vsebine od otroške pornografije do rasizma.

Komisija uvedla nove odprte telefone

Da bi še povečala obseg programa, bo komisija uvedla nove odprte telefone, na katere bodo lahko ljudje sporočali, kje so opazili nelegalne vsebine. Države pa je komisija pozvala, naj vzpodbudijo policijo in ponudnike internetnih storitev k pomoči pri promociji tovrstnih projektov v svojih državah. Po navedbah komisije so v obstoječi mreži odprtih linij lani zabeležili 65.000 prijav nelegalne vsebine na internetu.

Programe, oblikovane na osnovi programa EU, so uvedli tudi v več regijah zunaj unije, med drugim v Severni in Južni Ameriki in v nekaterih azijskih državah, so še sporočili v Bruslju.

Vir: Siol

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

London sprožil največjo kampanjo cepljenja otrok

13 junija, 2012 0