Monday, July 15, 2024
13 junija, 2012

Za zdrav razvoj navihanih kužkov – mlečna inovacija Pedigree Junior®

By 0 1018 Views

Za razigrane kužke je pri odraščanju pravilna prehrana bistvenega pomena. Vendar so potrebe psičkov povsem drugačne kot pri odraslih psih, saj potrebujejo več hranilnih snovi in vitaminov. Za zdravo rast in razvoj kužka so strokovnjaki pri blagovni znamki Pedigree®, v sodelovanju z veterinarji iz centa Waltham, razvili prehrano prilagojeno posebej za potrebe malih raziskovalcev.  


Pravilna prehrana je pogoj za zdravo žival

Kužki potrebujejo veliko energije za igro in raziskovanje svojega novega doma. Da lahko odrastejo v zdravega in srečnega ljubljenčka, pa je nujna prehrana, ki je prilagojena posebej za potrebe mladičkov. Najti pravilno kombinacijo, ki vsebuje dovolj vitaminov in hranilnih snovi res ni enostavna naloga. Vendar vse to v pravilnih razmerjih vsebuje že pripravljena hrana za mladičke, Pedigree Junior®.  

Mladički imajo drugačne potrebe od odraslih psov. Ker rastejo zelo hitro, je pomembno, da s hrano dobijo veliko energije. Psiček potrebuje do dva in pol več kalorij kot odrasel pes, njihovi želodčki pa so zelo majhni, zato potrebujejo ustrezno ravnotežje hranil v skoncentrirani količini hrane.  Majhni so tudi njihovi gobčki, kar pomeni, da mora biti izdelek narejen posebej zanje.

Do 12. tedna starosti je psička potrebno hraniti v majhnih obrokih do šestkrat na dan. Skledo s hrano mora imeti na razpolago približno pol ure. Če ne poje vsega, se mu skledo vzame, hrano pa ponudi šele ob naslednji uri za hranjenje, saj se le tako navadi na redno prehranjevanje. Psička je najbolje že na začetku navaditi na pripravljeno hrano, ki ima kar nekaj prednosti. Pedigree Junior® zadošča vsem potrebam psa po hranilnih snoveh, uravnava pravilno količino beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, mineralov in vitaminov, poleg tega pa je lahko prebavljiva, zato psiček ne bo potreboval nobenih dopolnil. Nenazadnje pa je zelo preprosta za uporabo in lahko prihrani veliko dragocenega časa.  

Mlečna inovacija za zdravo rast in razvoj

V sodelovanju z veterinarji iz centra za prehrano hišnih ljubljenčkov Waltham, so strokovnjaki blagovne znamke Pedigree® pripravili zdrav in okusen obrok za navihane kužke, ki jih čaka še mnogo podvigov. Posebej zanje so razvili slastne brikete Pedigree Junior® z mlečnim polnilom.  

Nove brikete Pedigree Junior® so že po obliki prilagojene posebej za male kužke in so zanje primerne od enega do osemnajstih mesecev. Poleg tega pa so tudi prava poslastica, ki se ji ne morejo upreti. Sveže hrustljava skorjica briket je prepojena z hranljivimi snovmi, v njej pa se skriva slastno in kakovostno mleko, polno kalcija in fosforja, ki sta nujo potrebna za živahne in hitro rastoče kužke. Mleko je namreč tudi pri psičkih glavni vir kalcija, ki omogoča izgradnjo močnih kosti in zob. Poleg tega pa bo kužek s takšnim slastnim obrokom dobil tudi potrebno količino proteinov za razvoj mišic in vitaminov za rast polno zdravja. Pedigree Junior® je za malega psička popolno obrok, obenem pa tudi prava poslastica, ki ne bo nikoli ostala v posodici.   

Za nadaljnji razvoj je Pedigree Junior® poskrbel še z ostalimi kakovostnimi izdelki: Pedigree Junior® hrano v pločevinki ali slastnim Pedigree Junior® obrokom v vrečki. 

Kategorija:   Novice, Urejanje doma