Wednesday, July 17, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Za zdravo rast in razvoj kosti naših malčkov

By 0 421 Views


 

V podjetju Vitabiotics so v sodelovanju s svetovno priznanimi zdravniki in farmacevti razvili formulo Osteocare, bogat vir kalcija in vitamina D, ki je uporabnikom na voljo v štirih različnih oblikah. Posebno pozornost so posvetili Osteocare sirupu, ki je s pomarančnim okusom še posebej primeren za dojenčke, otroke in tiste, ki kapsul oziroma tablet ne morejo uživati.  

Alergija na mleko nastane zaradi prevelikega odziva imunskega sistema na določene beljakovine v mleku, kot so kazein, α-laktoglobulin, β-laktoglobulin in sirotkine beljakovine, ki jih vsebuje kravje mleko. Pri starejših se alergija na mleko kaže z izpuščaji na koži, pri majhnih otrocih pa se poleg izpuščajev pojavijo tudi prebavne težave, kot so diareja, črvičenje, krči ipd.

Kljub skrbni izbiri hrane, ki jo ponudimo otroku, mu sami težko zagotovimo optimalne kombinacije esencialnih hranil, ki so ključna za njihovo rast in razvoj. Še posebej smo pri sestavi kvalitetnega jedilnika omejeni v primerih alergije na mlečne izdelke. Prav zato danes zdravniki in pediatri, na osnovi številnih raziskav in klinično podprtih študij, svetujejo dodatno uživanje kalcija in vitamina D za dojenčke in odraščajoče otroke.

Kalcij je eden najpomembnejših mineralov, v človeškem telesu ga je približno 1,2 kg (več kot 99% ga je v kosteh) in predstavlja osnovo za močne kosti in zobe. Pomemben je tudi pri strjevanju krvi, prenašanju živčnih impulzov, krčenju mišičnih vlaken, delovanju srca in aktivaciji encimov – prav zato je ključen njegov vnos v obdobju razvoja in rasti, med nosečnostjo in dojenjem.

Vitamin D pospešuje absorpcijo kalcija in fostatov in je nujno potreben za normalno rast in mineralizacijo kosti in zob. Pomanjkanje vitamina D, do katerega pride zaradi nezadostne izpostavljenosti sončnim žarkom ali zaradi nekvalitetne prehrane, lahko pri otrocih povzorči rahitis, pri materah pa osteomalacijo. Pomanjkanje tega vitamina namreč povzroči tolikšno znižanje ravni kalcija in fosfata, da to ogroža zdrav razvoj in rast kosti. Ker samo materino mleko ne vsebuje dovolj vitamina D, lahko za rahitisom zbolijo celo dojenčki v tropih, če jih pretirano varujejo pred soncem.

Osteocare združuje uravnoteženo kombinacijo kalcija, vitamina D3, magnezija ter cinka in je prav zaradi njihovega medsebojnega delovanja najučinkovitejše dopolnilo za vzdrževanje in ohranjanje kostne gostote.

Formula Osteocare je izdelana po strogih farmacevtskih standardih in klinično dokazano zagotavlja optimalno sinergijo delovanja vitaminov in mineralov pri izgradnji trdnih kosti in čvrstega zobovja. Uživanje sirupa Osteocare se priporoča:

  • Vaš brskalnik morda ne podpira prikaza te slike.dojenčkom (6-12 mesecev) : 1/2 čajne žličke 2x dnevno
  • otrokom (1-2 leti) : 1 čajna žlička 2x dnevno
  • otrokom (3-12 let) : 2 čajni žlički 2 do 3x dnevno
  • odraslim: 2 čajni žlički 2x dnevno
  • nosečnicam in doječim materam: 2 čajni žlički 2x dnevno

 

Izdelki Osteocare ne vsebujejo umetnih barvil,

konzervansov, glutena, laktoze, soli ali kvasa.

Izdelki niso testirani na živalih.  
 

www.novval.si