Friday, December 1, 2023

Velik trebuh nosečnice pomeni dečka

Korelacija velikega trebuha nosečnice in moškega potomca je zgolj psihološka predpostavka. Moški so največkrat večji in močnejši, čeprav lahko srečamo tudi nasprotne primere. Enaka percepcija se dogaja tudi v maternici. Velikost trebuha, če zanemarimo nekaj gestacijskih anomalij, pa je odvisna zgolj od teže ploda. Telesna teža ploda pa je odvisna od genetike, prehrane nosečnice in hormonov.


Otrokov spol lahko določimo po velikosti trebuha

Če je trebuh okrogel in visok, potem nosite moškega potomca, če je širok in nizek pa ženskega. Oblika trebuha nima prav nobene zveze s spolom otroka. Oblika je zgolj odvisna od stanja trebušnih mišic, hormonov odgovornih za sproščanje medeničnih sklepov in telesne teže nosečnice.

Lakota pomeni rojstvo dečka

Delno res drži. Apetit vzpodbujajo moški spolni hormoni iz skupine testosteronov. Vendar lahko ženski organizem vsebuje androgene hormone neodvisno od otrokovega spola. Lakota se ponavadi pojavi tudi kot posledica večjega ploda, kar pa še ne pomeni, da boste rodile fantka.

Spol otroka je odvisen od telesne teže nosečnice

Telesna teža res vpliva na spol otroka, saj dečki potrebujejo več hranljivih snovi. Raziskave so potrdile, da ženske pred nosečnostjo težke maj kot 54 kg v glavnem rojevajo deklice, ženske pred nosečnostjo težje od 54 kg pa dečke. Kljub vsemu pa gre zgolj za statistične podatke, ki pa niso zanesljivi.

Mlajši starši imajo pogosteje fantke, starejši punčke

S tem mitom, ki pa ne drži, so se soočili tudi znanstveniki. Z leti sicer prihaja do hormonskih sprememb v organizmu, ki lahko vplivajo na spol otroka. Kljub vsemu pa biokemija pri vsakem deluje drugače.

Kategorija:   Nosečnost, O nosečnosti