Saturday, June 22, 2024

Eden izmed glavnih ciljev projekta je rahljanje stereotipov in predsodkov, učenje tujega jezika ter prvo in varno učenje informacijske tehnologije. Otroke želimo popeljati v svet in jim pokazati lepote »drugačnosti«, na tak način pa gradimo mostove prijateljstva po vsem svetu ter skrbimo za večjo prepoznavnost Slovenije.


Enia, mala deklica z velikim srcem, nas popelje na pot, ki se začne pri njej sami, nato pa se preko prijateljev njeno srce »razširi« na ves svet. Avtor slikanice je Boštjan Slakonja, krasijo pa jo čudovite ilustracije Alenke Kramer.

Slikanica je posebna saj je »napisana« brez besed kar na svetovnem trgu predstavlja pravo novost. Primerna pa je za otroke od 9 meseca dalje. Stavke so zamenjali simboli (piktogrami), ki otroka usmerjajo k določenem cilju, hkrati pa mu puščajo svobodo pri izbiri besed. Bralec je lahko vsak, ne glede na njegovo znanje branja ali na jezik s katerim se sporazumeva. Slikanici je dodan tudi slovar simbolov v štirinajstih svetovnih jezikih, ki pa so zgolj pomoč in vodilo, ne pa zacementirano pravilo.

Slikanica Pomahajmo v svet bo izšla v spomladanskih mesecih tega leta. Vsi ustvarjalci mednarodnega projekta delujemo izključno prostovoljno, zato nam je vaša pomoč in podpora ključnega pomena. Veseli bomo prednaročil za slikanico, ki bo zbližala otroke po vsem svetu.  Prednaročila sprejemamo na naši spletni strani http://www.sayhellototheworld.eu/si/slikanica. Po prejetih 200 prednaročilih bomo slikanice dali v tisk in jih poslali na vaš naslov.

Ker nas je Enia naučila, »da srcu godi, ko se širi« smo se odločili da bomo od vsake prodane slikanice preko naše spletne strani, darovali 2 EUR za šolnino otrokom iz vrtca MO-BETA iz Gambije, preko društva Za otroke sveta. Na tak način bomo otrokom iz revnih družin pomagali zagotoviti stabilno in varno otroštvo ter kvalitetno izobraževanje. Več o majhnih nadobudnežih iz Gambije pa si preberite na www.zaotrokesveta.com

Naslednji prispevek

Pozitiven vpliv sladkorja iz tekile

19 marca, 2014 0