Saturday, June 15, 2024

Gledam te, kako ležiš ob meni, se nežno dotikaš moje kože, mirno dihaš…Povoham tvojo glavico, zaprem oči in se nasmehnem…Čudovit si, moj mali. Globoko v sanjah se nasmehneš nazaj in moje srce ponovno zaigra.


Mineva natanko eno leto, ko sem v kopalnici nestrpno strmela v belo paličico in čakala, ali se bo obarval plusek ali ne. Zdelo se je, da 5 minut traja vso večnost, a ko se je počasi že videlo, da je sreča tokrat na moji strani, sem zajokala od veselja in se prijela za trebušček. Tam si. Moj si. Kmalu bova skupaj.

Ker je bilo samo nekaj dni do božiča sem se odločila, da novico ohranim le zase, partnerja pa namesto z nogavicami in bombonjero to leto razveselim malce drugače. Že tri dni po opravljenem testu nosečnosti sem bila naročena na prvi ginekološki pregled, kjer sem dobila tudi prvo ultrazvočno slikico. To je bilo najlepše darilo, ki sem ga kadarkoli prejela in vedela sem, da bo tako čutil tudi partner. Slikico sem vstavila v praznično kuverto zraven pa zapisala: ”Postal boš ati.” Ko je partner na božični večer odprl svoje darilo, ni mogel skriti navdušenja. Z odprtimi usti je zrl v to črno belo slikico, po licu so mu polzele solze. Objel me je in brez besed, le s solzami sreče in širokim nasmehom pokazal sliko še ostalim. Bilo je najlepše darilo, ne le zanj, temveč tudi za vso družino.

Dva tedna bo božiču sem bila naročena na pregled nuhalne svetline, kjer je ginekologinja s kančkom dvoma dejala, da pričakujeva deklico. Bilo mi je popolnoma vseeno, kot vsaka mlada mamica sem si želela le, da bo moj otročiček zdrav. Takrat sem sprejela tudi eno najboljših odločitev v času moje nosečnosti – odločila sem se za NIFTY test. NIFTY je predrojstveni test s pomočjo katerega ugotavljajo, ali obstaja kakšno tveganje, da se bo otrok rodil s katero izmed najpogostejših genetskih bolezni, z Downovim sindromom ali drugimi. Čeprav ne sodim v skupino tistih, pri katerih se to zgodi pogosteje, vseeno nisem želela tvegati. Oziroma, želela sem biti zagotovo prepričana v zdravje svojega otročička že v trebuščku, saj sem vedela, da bom tako vso nosečnost preživela mirno in se srečna pripravila na prihod novega člana družine.

NIFTY test je opravila že moja sestra, zato sem bila z njim seznanjena že nekaj let pred svojo nosečnostjo. Brez kakršnihkoli skrbi sem oddala vzorec krvi, saj sem vedela, da pri NIFTY testu ne obstaja nobenega tveganja, da je povsem varen in zanesljiv. Rezultate sem prejela natanko sedmi dan od odvzema krvi, bila sem navdušena. Poklicala me je ginekologinja in mi sporočila, da je moj otročiček zdrav ter rekla, da se je zmotila pri spolu. Bil je fantek. NIFTY test sporoči spol otroka s 100% napovedjo že od 10. tedna nosečnosti naprej!

Takrat se je začela najlepša dogodivščina mojega življenja. Bila sem najsrečnejša bodoča mamica, vedela sem, da bo moj otrok zdrav, zato sem uživala vsak dan svoje nosečnosti. Trebušček je rastel in rastel, jaz pa sem z vsakim dnem bolj komaj čakala trenutek, da ga spoznam. Svoj največji zaklad in najlepše božično darilo.

Danes je moj fantek star 4 mesece in čudovit je. Zdrav, zadovoljen, nasmejan. Nagajiv in radoveden. Vsakič ko me pogleda vidim iskrico v njegovih očeh. Iskrico v pogledu, ki ga lahko nameni le sin svoji mamici. In letošnji božič bova že preživela skupaj, v objemu drug drugega.

Kategorija:   Porodne zgodbe
Naslednji prispevek

NIFTY – test, ki nosečkam ogromno pomeni

19 aprila, 2019 0