Monday, July 22, 2024
15 novembra, 2021 SPONZORIRANA OBJAVA

Zakaj je 3D pisalo odlično darilo za otroke

By 0 1344 Views

Opažate, da vaš otrok vedno bolj razvija umetniško žilico? Spodbujanje ustvarjalnosti pri otroku je bistvenega pomena, saj skozi njo ustvarja in pridobiva kognitivne, čustvene in intelektualne veščine. Če vaš otrok rad riše in ustvarja, je 3D pisalo odličen način, kako še dodatno spodbuditi njegovo domišljijo in jo povezati s tehničnim razmišljanjem in praktičnim znanjem. Deluje podobno kot lepilna pištola, le da je v obliki pisala in da namesto lepila iz konice teče barvni filament, s pomočjo katerega se ustvarjajo oblike, ki jih je mogoče spojiti v 3D izdelke.


Kaj je 3D pisalo in kako deluje?

3D pisalo je po izgledu podobno klasičnemu pisalu, le da je to nekoliko debelejše, z njim pa lahko ustvarite tridimenzionalne predmete. Deluje s pomočjo vroče konice, v kateri so vstavljeni filamenti za 3D pisala, največkrat so ta iz PLA materialov. Gre za najnovejšo tehnologijo na področju 3D tiska, ki omogoča nešteto možnosti ustvarjanja tako za otroke kot tudi za umetnike, arhitekte, učitelje, mojstrovalce … 3D pisalo za otroke omogoča risanje na katerikoli površini – papirju, plastiki, keramiki, steklu, lesu … Preprosto vstavite barvni filament v 3D pisalo, počakajte, da se segreje in pričnite ustvarjati. Z menjavo barve filamenta lahko ustvarjate pisane izdelke. Ko se končni izdelek strdi, ga je s pomočjo toplote mogoče spajati v različne oblike v tridimenzionalni prostor.

Kaj kupiti otroku, 3D pisalo ali 3D tiskalniki?

Ko govorimo o 3D tehnologiji, so za domačo rabo najbolj dostopni in razširjeni 3D tiskalniki. Ti delujejo tako, da filament po plasteh odlagajo na površino in tako ustvarjajo 3D izdelek. Čeprav se sliši navdihujoče, pa je upravljanje s 3D tiskalniki za otroke morda malce preveč zahtevno, sploh ustvarjanje 3D modela v računalniškem programu. Zato je zanje veliko bolj primerno 3D pisalo, ki jim iz prve roke omogoča ustvarjanje in doživetje. Je pa tudi pri 3D pisalih potrebna previdnost, rokovanje z vročo konico zahteva nekaj spretnosti in izkušenj, zato je tudi priporočena starost za uporabo nad 8 let in pod nadzorom staršev.

Kje kupiti 3D pisala za otroke?

Čeprav je tehnologija dostopna že nekaj časa, pa je ponudnikov kakovostnih 3D pisal, ki bi bila primerna tako za otroška kot umetniška ustvarjanja, malo. Eden izmed večjih ponudnikov 3D pisal za otroke, 3D tiskalnikov in filamentov za 3D tisk je spletna trgovina azuerfilm.si, kjer na enem mestu najdete vse, kar potrebujete za vaš naslednji ustvarjalni projekt.

Kategorija:   otrok, Razvoj otroka
Naslednji prispevek

6 znakov, da je vaš otrok razvajen

18 novembra, 2021 0