Saturday, June 15, 2024

Socialno – finančna enakost in več možnosti, ki jih ženskam prinašajo službe izve domačih sten, so ključni fenomeni preobrata. Zanimivo pa je nekaj, ženske so nezvestobo svojega partnerja pripravljene oprostiti, moške pa kesanje žene ne zadovolji. Feminizem je ženskam nalil dovolj enakopravnosti in moči, moško stališče do ženske nezvestobe pa se ni spremenilo.


»Nezvestobo moški sami sebi z lahkoto oprostijo, veliko težje pa oprostijo svojim partnerkam. Za prevarano žensko je afera žalitev njenega dostojanstva. Prevaranemu moškemu pa pomeni žalitev njegove moškosti, ki posrka njegov ego,« pravi terapevt in psihiater Philip Hodson.

Tudi zakonska svetovalka Paula Hall se strinja, da moški prevaro veliko težje oprostijo. »Najbolj pomembna je fizična komponenta spolne prevare. Ženske veliko več pozornosti namenijo čustveni prevari in jih sama fizična prevara ne prizadene tako močno. Za nezvestobo pa se ženski in moški razlogi bistveno ne razlikujejo. Tudi ženske potrebujemo razburjenje in seks,« je še dodala.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Mononukleoza

6 decembra, 2012 0