Saturday, February 24, 2024

Znanstveniki trdijo, da so našli pojasnilo, kako razvozlati skrivnost, ki muči veliko število žensk.


Veste o čemu govorimo. Po napornem tednu se s prijateljicami dogovorite za sprostitev in sproščen klepet v bližnjem baru. V trenutku sproščenega smeha na drugi strani pulta opazite modela oblečenega v ozko majico in olepšanega s prenasičeno količino briljantine v laseh, ki vam neprestano mežika in vas vabi na pijačo.

Kljub temu, da ste v čvrsti in srečni vezi, vas ne moti nekaj nedolžnega spogledovanja? Zakaj so spogledovanju dovzetnejši fizično dokaj neprivlačni moški? Je mogoče, da ste zgolj magnet za takšne moške?

Problem ne izvira iz vaše, temveč iz njihove strani, trdijo znanstveniki. Njihova hipoteza namreč pravi, da neatraktivni moški, ki iščejo neke vrste avanturo, precej precenijo svoj domet, misleč, da so za potencialne partnerke božji dar.

Raziskovalci Williams Collegea in Austin University so ob sodelovanju 96 moških in 103 žensk zaključili, da manj atraktivni moški precenjujejo, atraktivnejši pa podcenjujejo žensko percepcijo o njih samih.

Raziskava je pokazala nekaj zelo zanimivega, namreč, večina žensk podcenjuje moško zainteresiranost.

Znanstveniki so odgovore poiskali v evoluciji.

»Če gledamo skozi perspektivo evolucije, je veliko bolje precenjevati kot podcenjevati svoj videz. Konec koncu, če se precenite dobite košarico in greste novim dogodivščinam naproti. Po drugi strani pa je podcenjevanje svojega videza prepuščanje možnosti reprodukcije nekomu drugemu, kar je skozi evolucijsko prizmo velika katastrofa,« pravijo raziskovalci.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Nekaj novih, sedaj znanih stališč o sesku

10 decembra, 2012 0