Saturday, April 13, 2024
15 aprila, 2013

Zakaj se ne moremo upreti ‘zlobnim’ fantom?

By 0 650 Views

Kljub vsemu, da je vprašanje pravzaprav zelo enostavno, pa zadovoljivega odgovora še ni uspelo podati ne moškim ne ženskam. Dejstvo je: če ženska lahko izbira med uglajenim fantom in šarmantnim ‘oslom’, se v glavnem odloči za drugega in to ne glede na to, da se je s takšnim ‘oslom’ že večkrat opekla.


Znanstveniki ponujajo svoj odgovor. V raziskavi objavljeni v reviji Jornal of Personality and Social Psyhology so dejali, da je kriva ovulacija.

Vpliv hormonov v času ovulacije ženske možgane podzavestno usmeri v izbiro zlobnih fantov. Ženske verjamejo v zablode, da bodo zlobni fantje zvesti in dobri očetje, so zapisali v zaključku raziskave narejene na University of Texas.

Za moške mnogokrat pravimo, da razmišljajo z napačno glavo, enako lahko trdimo tudi za ženske, ki se pod močnim ovulacijskim hormonskim vplivom največkrat odločijo v povsem nesmotrne odločitve. Prostovoljke, ki so sodelovale v raziskavi, so ocenjevale privlačnost različnih moških. Raziskava je pokazala, da so ženske na vrhuncu plodnega cikla izbirale lepe, vendar izjemno nezanesljive moške. Njihova razsodnost je bila v času ovulacije najbolj nerazsodna.

Zakaj ženski spolni hormoni, še posebej na vrhuncu plodnosti, preferirajo napačne moške? Ali nas želi endokrini sistem uničiti?

Evolucijski teoretiki trdijo, da imajo zlobni fantje več testosterona, ki je v kombinaciji z ovulacijo idealna priložnost za ustvarjanje potomstva. Spet drugi so mnenja, da so zlobni fantje manj zanesljivi zato, ker imajo več možnosti za razmnoževanje. Če prevedemo, narejeni so tako, da ženske enostavno želijo njihovo DNK. Dejstvo je, da po spočetju ponavadi stisnejo rep in se vzgoji otrok odpovedo, evolucijski dejavnik vzgoje pa ni ravno moment, ki bi bistveno vplival na ohranitev vrste.

Dobri fantje kljub vsemu stojijo v zadnjih vrstah.

Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Brazilska depilacija ni več v modi

15 aprila, 2013 0