Wednesday, February 28, 2024

Se tudi vi spopadate z nenehnim lomljenjem in izpadanjem las? To sta znaka, da z vašimi lasmi in laisščem nekaj ni vredu. Kaj storiti, da preprečite lomljenje las in dosežete čudovite, močne in sijoče lase, za katere bi ubijala vsaka ženska? V resnici sploh ni tako težko, le vztrajni morate biti.


Pazite, kaj jeste

Veliko pozornosti posvečamo negi za naše izraščene lase, pozabimo pa na nego lasišča oziroma lasnih foliklov, ki se nahajajo pod kožo. Pomembno je, da uživamo prehrano, ki vsebuje veliko železa, cinka, omega-3 maščobnih kislin in beljakovin, ki bodo spodbujale rast vaših las in skrbeli za zdravje lasnih foliklov.

Poskrbite za ustrezno higieno in nego las ter lasišča

Mastni lasje so gojišče za najrazličnejše mikrobe, hkrati pa lahko povzročajo srbeče lasišče in močno znižujejo vašo samozavest. Pomembno je, da svoje lase ohranjate čiste in da pri tem uporabljate čimbolj kvalitetne izdelke. Poleg šampona ne pozabite uporabiti še balzama ali maske za lase. Primerna higiena zmanjšuje razcepljenost konic in zagotovi lasem dovolj vlage, da izgledajo močni in svetleči.

Izogibajte se toplotnemu ali kemičnemu urejanju pričeske

Seveda to zmeraj preprosto ni mogoče, sploh če imate skodrane ali neukrotljive lase. Poskušajte svoje klasične izdelke za obdelavo pričeske zamenjati za take, ki delujejo na osnovi vodne pare in ne morejo postati prevroči za vaše lase in jih tako toplotno poškodovati. Če veste, da v prihodnjih dneh ne boste šle na noben poseben dogodek, se lahko urejanju pričeske tudi popolnoma izognete. V primeru uporabe klasičnih pripomočkov, pa zmeraj zaščitite vaše lase z zaščitnim sprejem.

 

Kategorija:   mama, Telo in koža
Naslednji prispevek

Kaj početi na dan žena?

7 marca, 2022 0