Wednesday, May 29, 2024

Moški nosijo stigmo večno potrebnih bitij, poleg tega pa seks potrebujejo zgolj za lastno potrebo in veliko zadovoljstvo. Ko stigmo nekoliko razkrijemo, pa je pravih razlogov mnogo več.


Moški so, v primerjavi z ženskami, veliko bolj odporni na stres, kljub temu pa stresne situacije puščajo posledice tudi na organizmu moških. Potreba po višji vsebnosti oksitocina, ki se sprošča po spolnih odnosih, še posebej po orgazmu, je zelo razumljiva. Kjer se pojavi oksitocin, tam ni stresa.

Moški z manj empatije spolnost doživljajo kot zdravilo proti nespečnosti: seks, orgazem, spanje je naravno fiziološko dokazano zaporedje. Če moški po spolnem odnosu zaspi, se pač ne splača preveč razburjati. Tako pač je.

Spolni odnos pa je lahko preventivna metoda proti obolevanju za rakom na prostati. Raziskave so pokazale, da imajo moški, ki tedensko doživijo vsaj pet orgazmov, kar za tretjino manjše možnosti obolenja. Kljub temu, da se skoraj identičen učinek doseže z samozadovoljevanjem, je seks veliko bolj zabavna izbira.

Seks pa je odlično zdravilo proti glavobolu. Mogoče pa moški želijo bolečine ozdraviti s seksom in ne z analgetikom. Ženske bi se lahko pri tem kaj naučile !?!

Seks je odlična terapija za končanje prepira. Lepota in privlačnost spravnega seksa, leži v dani energiji. Dovolj dober razlog za igrice pod rjuhami.

Moškim pa seks pomaga tudi pri izboljšanju koncentracije. Kako? O čem drugem kot le o seksu pa še lahko razmišlja potreben moški…

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Manjši testisi – boljši oče

12 septembra, 2013 0