Monday, June 24, 2024

Kljub vsemu pa številne trend moti. V nekaterih državah je zveza starejše ženske in mlajšega moškega tabu, v razvitem svetu, kjer je položaj žensk popolnoma drugačen, pa je povsem sprejemljiv del družbe in njenega razvoja.


Kaj na mlajših moških vidijo starejše ženske?

Zabavo

Ženske se želijo zabavati. In kje poiskati zabavo? Pri svojih preobremenjenih vrstnikih in partnerjih? Zagotovo ne! Večina žensk, ki lovi mlajše moške ponavadi nima otrok, ali pa so otroci že odrasli in stopili na samostojno pot. Ponavadi so ločene ali razočarane nad svojim zakonom in želijo popestritev z vročekrvnimi mladeniči. V večini primerov iščejo zgolj seksualno potešitev in ne resne zveze. Večina žensk, ki se zaplete z mlajšimi fanti pravi, da ne potrebujejo partnerja za vzgojo otrok ali plačevanja položnic, temveč iščejo zgolj zabavo. Starostna razlika jih ne moti.

Nadzor

Še vedno so ženske nekako depriviligirane ko gre za položaj v družbi, vendar se počasi tudi na tem področju položaj spreminja. Poleg ambicij, da prevzamejo vodilne položaje, nekatere ženske prevzemajo tudi nadzor nad svojimi odnosi, ter prevzamejo pobudo pri iskanju želenega partnerja. Lahko bi dejali, da želijo prevzeti vloge, ki so bile nekoč izključno domena moških. Agresivne ženske imajo pogosto veliko mlajše partnerje, ki se bolj kot ne, podrejajo njim samim. Ženska se počuti močnejša bolj samozavestna, obenem pa ima vzpostavljen nadzor nad svojim življenjem. Te ženske so ponavadi dobro situirane, zato ne iščejo moškega, ki bi jim nudil finančno podporo. Pa naredimo primerjavo: samozavestne ženske želijo sedeti na vozniškem sedežu, same določajo pot, izbirajo hitrost vožnje… mladenič na sopotnikovem sedežu lahko zgolj molči in opazuje vožnjo.

Eliksir mladosti

Mlajši moški nekaterim starejšim ženskam predstavljajo vrelec mladosti. Ob mladeniču se še vedno počutijo zaželene in spolno privlačne. Podzavestno si gradijo samozavest. Energični mladeniči jih vznemirjajo in pomlajujejo. Mlajši moški so bolj drzni, avanturistični in bolj dovzetni za eksperimentiranje. Izkušnje z mlajšim moškim ponovno prikličejo sijaj na obraz. To, da so sposobne zapeljati mlajšega moškega samo še spodbudi izločanje spolnih hormonov, ki so v starejših letih eni izmed glavnih mehanizmov sijoče in mladostne kože.

Kriza srednjih let

Ni zgolj domena moških. Nekatere ženske so mnenja, da se je njihovo zakonsko življenje ustavilo. Kljub starosti pa bi življenje še vedno rade jemale z veliko žlico. Žal se ob neaktivnem možu in menopavzi njihova pričakovanja in želje sesujejo v prah. Nekatere ženske tolažbo poiščejo pri mlajših moških. Ko otroci odrastejo in zapustijo domače gnezdo se večina žensk počuti staro, osamljeno in spolno neprivlačno. Redke so, ki iščejo nekoga, ki bo spet prižgal ogenj v njihovem življenju. Kljub temu, da so v teh letih po eni strani zrele in dovolj samozavestne, so po drugi negotovo srečujejo s krizo srednjih let, ki jih dokaj enostavno porine v naročje mlajšega moškega.

Privlačnost

Sodobna družba je obsedena z lepoto in fizično privlačnostjo, zato ženske v srednjih letih izgledajo veliko bolj privlačne kot recimo pred petdesetimi leti. Veliko moških, predvsem mlajših, je mnenja, da v privlačnosti matere pogosto prekašajo svoje hčerke. Evolucija, biologija in sodobna družba stremijo  k temu, da so ženske zapeljive in privlačne, ne glede na starost in social-ekonomski status. In večina žensk temu ne nasprotuje, ravno nasprotno.

Pravijo, da je starost zgolj številka, ter da smo stari toliko kot se starega počutimo. V medsebojnem odnosu je pomembno spoštovanje in medsebojno razumevanje. Ženske se lahko končno brez sramu in slabe vesti zapletejo z mlajšimi moškim, torej zvezi, ki je bila še nedavno rezervirana zgolj za moške. 

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Otroci in zdravila, ki so na voljo brez recepta

14 novembra, 2014 0