Friday, December 1, 2023
26 junija, 2013

Zakaj starejše ženske padajo na mlajše moške?

By 0 995 Views

Strokovnjaki verjamejo, da ženske od svojega moškega vrstnika pričakujejo vsaj enak uspeh v življenju, na mlajše pa gledajo kot na potencial, ki ga je potrebno razviti, pri tem pa seveda želijo pomagati po svojih najboljših močeh.


Z mlajšim v poklicnem življenju ne čutijo pritiska tekmovalnosti, kar je z vrstnikom skoraj neizbežno, celo v primerih, ko poklicno nista konkurenta. Pri mlajših moških se razvije zgolj podpora.

Mlajši moški so zabavnejši in brezskrbni, kar zrelim, izobraženim in uspešnim ženskam daje možnost sprostitve in razvade, ki bi jo drugače iskale drugje.

Niso redki primeri, ko ženska poišče mlajšega partnerja zato, da svojim otrokom priskrbi mlajšega očeta. Karieristke prvega otroka pogosto dobijo po štiridesetem letu starosti. V koliko bi njihov partner štel enako let ali bil celo starejši, bi otroci kot dijaki imeli starše upokojence, kar pa večini žensk ni perspektivno.

Obstaja pa še ena varianta in sicer, da karieristka še ni ugotovila kaj pravzaprav želi od svojega življenjskega partnerja. Ima nerešene čustvene težave, zato izbira mlajše. Je veliko enostavnejše in zabavnejše.

Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Imate nezrelega partnerja?

26 junija, 2013 0