Thursday, May 23, 2024
Medtem, ko na svetovnem trgu obstaja več različnih neinvazivnih predrojstvenih testov, je NIFTY test že leta številka 1 – tako v Sloveniji, kot tudi po svetu.

NIFTY test je na voljo v več kot 60 državah po vsem svetu in znano je, da je bilo do novembra 2018 analiziranih že več kot 3.500.000 vzorcev! NIFTY velja za najkompletnejši test, saj testira vse kromosomske trisomije, aneuploidije spolnih kromosomov ter 60 delecij in duplikacij. Bodoči starši lahko s pomočjo NIFTY testa tako z zagotovostjo izvedo, ali je njihov otročiček v trebuščku zdrav in se mirno pripravijo na prihod novega družinskega člana.


Varen

NIFTY test je v primerjavi z amniocentezo ali drugimi invazivnimi postopki popolnoma varen test, tako za nosečnico, kot tudi za otroka. Zaradi neinvazivnega postopka testiranja ne predstavlja nobenega tveganja za splav ali druge nevšečnosti v času nosečnosti. Znano je namreč, da invazivni postopki povzročajo tveganje za splav, prezgodnji porod, krvavitve v času nosečnosti…, NIFTY test pa je popolnoma brez vseh stranskih učinkov.

Natančen

NIFTY je izredno natančen predrojstveni test, senzitivnost pri zaznavanju trisomij, kot je na primer Downov sindrom je namreč višja od 99%. NIFTY je natančen pri odkrivanju vseh kromosomskih nepravilnosti, prav tako pa vam z zanesljivostjo že od 10. tedna nosečnosti dalje, lahko razkrije tudi spol otroka.

Zanesljiv

Po svetu je bilo do novembra 2018 opravljenih že več kot 3.500.000 testov. Lažno pozitivni rezultati so bili le v 0.05% opravljenih testov, kar pomeni, da je NIFTY visoko zanesljiv predrojstveni test, zaradi česar ga priporočajo tudi zdravniki in ginekologi.

Enostaven

Postopek testiranja je neinvaziven, kar pomeni, da se ne posega v telo nosečnice. Opravi se z enostavnim odvzemom 10 ml venske krvi bodoče mamice, kot v običajnem laboratorijskem postopku odvzema krvi.  V krvi nosečnice se namreč nahaja tudi DNK ploda, z najmodernejšo tehnologijo genetskega sekvenciranja in naprednimi bioinformatiskimi logaritmi pa se analizira DNK ploda, v kateri se zaznajo morebitne kromosomske nepravilnosti ploda.

NIFTY test omogoča vsem bodočim staršem, da se prepričajo o zdravju svojega otroka, ki je še v trebuščku ter tako mirno preživijo nosečnost in se pomirjeni pripravijo na rojstvo svojega dojenčka. Hkrati nosečnicam omogoča, da se izognejo nepotrebnim invazivnim postopkom, kot je na primer amniocenteza, ter s tem tudi vsem neprijetnostim in tveganjem, ki jih le ti prinesejo.

Nosečke, ki so do sedaj opravile NIFTY, so bile zadovoljne s hitrim in enostavnim postopkom, ki ga le ta omogoča, prav tako pa s hitrimi rezultati, ki so na voljo že v 6-8 dneh.

NIFTY je najbolj varna izbira, ko se odločate za predrojstvene teste in naložba v miren spanec, saj vam poda informacijo o zdravju, ki ima neprecenljivo vrednost tako za vas, kot tudi za vašega malčka. V kolikor so rezultati odlični, boste mirno preživeli vso nosečnost, v primeru ugotovljene kromosomske nepravilnosti pa imate čas, da se tako psihično kot tudi fizično pripravite na rojstvo vašega otroka in se raziščete možnosti terapij, ki jih nudi sodobna medicina.

Več o NIFTY testu si lahko preberete na spletni strani www.niftytest.si.

Naslednji prispevek

Čas je za v posteljo

12 januarja, 2019 0