Sunday, April 14, 2024

Stereotipi o testosteronsko dominantnih moških in spogledljivkah, ki samo čakajo na skok v posteljo, še zdaleč niso resnični, je pokazala raziskava v ZDA in Veliki Britaniji.


Vse več žensk, starih med tridesetim in petdesetim letom, v daljšem časovnem obdobju prizadene pomanjkanje spolne sle. Kar tretjina njih orgazma niti ne pričakuje, spet druge pa se zaradi bolečin, spolnosti raje izogibajo.

Razlogov je več, od socialnih, psiholoških do bioloških – glavoboli, bolečine in depresija, ter niz številnih, na prvi pogled nepovezanih fizičnih težav.

Za manjšo spolno slo je odgovoren padec vsebnosti testosterona. Mlajše ženske, imajo v primerjavi s starejšimi, desetkrat višjo vsebnost testosterona, ki je zadolžen za spolno slo, energijo in razpoloženje.

Redni spolni odnosi stimulirajo izločanje testosterona. Izguba interesa za spolnost pomeni vstop v začaran krog iz katerega je težko izstopiti. Nadomestna testosteronska terapija pa ima lahko zelo neprijetne stranske učinke.

Še večja težava leži v psihološkem dojemanju spolnosti. Moški svoje težave rešujejo z Viagro, svoje skrivnosti pa ponavadi partnerki ne zaupajo. Partnerka se tako znajde pred dodatnim pritiskom – mož še bolj zagret, žena pač ne…

Stres je zaviralec izločanja testosterona, stresa pa je v vsakdanjem življenju vse več, kar povzroča izločanje t.i. celibat hormona – kortizola.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Zakaj sem v postelji odlična

4 januarja, 2013 0