Saturday, February 24, 2024
4 oktobra, 2012

Zakaj ženske po poroki pridno nabirajo kilograme?

By 0 980 Views

22% žensk se za približno 9,5 kg zredi že v prvem letu po poroki, kaže raziskava. Petina njih se zaradi telesne teže prepira s partnerji. Več kot polovica vprašanih žensk je izjavila, da po poroki ne skrbi za svoj videz. 42% žensk je priznalo, da so se po poroki preveč zapustile, 22% pa do svojega partnerja ne čuti potrebe po nižji telesni teži.


Raziskava, v kateri je sodelovalo 3.000 poročenih žensk je odkrila, da se je več kot tretjina žensk po poroki prenehala ukvarjati s športnimi aktivnostmi.

»Dekleta se na poroko pripravljajo več mesecev hujšajo, stradajo… Za kar najboljši videz na poroki so pripravljene storiti marsikaj. Priprava na poroko je zelo dober motivator. Po poroki pa številnim ženskam urnik postane prenaporen,« pravi predstavnik korporacije Yakult, ki je izvedla raziskavo.

Številne ženske so razočarane nad dejstvom, da se z nekaj kilogrami preveč, srečujejo s partnerjevimi opazkami. Kljub zakonskemu stanu, kar 19% moških komentira telesno težo svojih soprog. Polovica žensk je priznala, da se kljub negativnim kritikam, po pomoč obrnejo k partnerju. Okoli 30% jih prične hujšati skupaj s svojim partnerjem in pri tem pričakujejo medsebojno pomoč.

Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Popolnega ni!

4 oktobra, 2012 0