Monday, June 17, 2024

Ste že kdaj razbili ali popraskali partnerjev avto? Ga nikakor niste mogle pomiriti? Zagotovo pa ga bolj kot razbit avto, prizadenejo nataknjeni rogovi, ampak ob tem niso tako glasni. Moški egotrip in ženska diskretnost pa sta nastavljena tako, da moški prevare niti ne opazijo. No, v kolikor jo, se lahko potolažijo, da še zdaleč niso edini!


Moški bi morali bolje razumeti razloge, zakaj se ženske, kljub zglednemu medsebojnemu odnosu, vseeno odločijo za ljubimca.

Splošen odgovor na naslovno vprašanje bi se lahko klišejsko glasil: ženske zaradi pomanjkanja zanimanja ali zanemarjanja s strani moža čutijo čustveno praznino, ali pa so njene spolne preference popolnoma drugačne.

Iz svojih izkušenj lahko izluščim, da ženske varajo povsem iz različnih razlogov. In največji razlog? Zato, ker lahko. Šalo na stran, poglejmo si resnične razloge:

·         Ženske nimajo težav z medsebojno komunikacijo. Hitro navežejo stik, prav tako z lahkoto navežejo čustveni stik. Hitro se zbližajo, ter zaljubijo.

·         Rade imajo moške, ki jim nudijo čustveno podporo. Drži! Želite komu ukrasti dekle. Ponudite ji ramo za jok, hitro boste poželi njeno zanimanje.  

·         Genetske in evolucijske predispozicije: materinski instinkt podzavestno vpliva na iskanje najbolj primernega samca za reprodukcijo. Povsem normalno je, da obstaja več primernih samcev.

·         Ženske se zelo hitro zaljubijo. Skoraj vsak, ki pokaže malo naklonjenosti, lahko postane njen potencialni ljubimec. Igrajo neosvojivo trdnjavo, vendar všečni in vztrajni moški kmalu najdejo pot do njenega srca… no, ja.

·         Ženske ljubijo dramo in obrekovanje. Ženske v svojem življenju potrebujejo nenehno pozornost in dramo. Ko se ljubezen umiri, se ženske počutijo neprijetno.

·         Zmedenost. Ženske na splošno ljubijo svojega partnerja, vendar so nihanja razpoloženja podobna plimovanju morja. Enkrat ljubi svojega moža, drugič ga ima ‘poln kufr’. V enačbo dodajte tretjo osebo in izračunajte rezultat.

·         Nore so na ljubezen in komplimente. Komplimenti in spogledljiv pogled se jih dotakneta zelo enostavno. Nekaj primernih besed in prijazen pogled…

·         Ženske trdijo, me pa že ne! Vse pa razmišljajo ravno obratno. Ko enkrat sprejmejo igro spogledovanja, pozabijo na moža.

·         Med poljubom zaprejo oči. Zaprejo oči in rečejo: »Vse se je zgodilo tako hitro.«  Takoj zatem sledi: »Bila je napaka!«

·         Ženske pogosto razmišljajo, da je njihov zakon v krizi. Pomanjkanje romantike in spolnosti izzovejo nervozo in blage simptome histerije. Ženske ne želijo erotičnih, ampak prav pripomoček.

·         Hitro najdejo boljšega. S to logiko je dokaj enostavno.

·         Želje. Če ji ‘sladice’ ne privošči mož, bodo dovolile, da je obdarijo drugi. Lastnosti, ki jih zanemarja mož (higiena, razvajanje…) bodo poiskale pri drugih, oz. bodo drugi poiskali njih.

·         Ženske privlačijo moški ob katerih se počutijo sproščene. Moški ponavadi varajo samo s spolno privlačnimi ženskami, ženske dajejo prednost drugim karakteristikam. Vsak, ki jo obravnava bolje kot njen partner, lahko potencialno postane njen ljubimec.

·         Čustvena ranljivost. Moški za varanje potrebujejo pijačo in žensko, ženske čustveno ranljivost – razlogi so lahko različni. In če si ob pravem času na pravem mestu…

·         Predane ženske ljubijo pozornost drugih moških. Zakaj mislite, da lepe ženske zapuščajo možate moške? Mogoče zato, ker z njimi delajo kot z drekom?

·         Ženske se učijo iz lastnih napak. Vse svoje napačne poteze in napake obžalujejo, vendar se ob tem veliko naučijo. Vedo, da bodo prestopile tanko mejo, vendar pogosto ne zavrnejo moškega, ki jim je resnično všeč.

·         Slab seks. Majhno moževo orodje, erektilna disfunkcija in spolna nepotešenost so tehtni razlogi varanja.

·         Možev šarm se je iztrošil. Če je mož spolno ne privlači več, se bo žena pač ozrla za drugim.

·         Ženske in stereotipi. Večina moških na ženske gleda kot na spolno igračko. Če se ženska nenehno srečuje s kupom moških, ki jo nenehno zasipavajo s komplimenti, je samo še vprašanje časa, kdaj bo podlegla skušnjavi.

·         Enkrat prizadeta, nikoli sramežljiva. Varanje lahko zlomi srce. Čez nekaj časa se rane zacelijo in vse se začne znova.

·         Ali ženske res želijo biti srečne? Ženske imajo lahko odličen dolgoletni odnos s popolnim moškim. Ampak vedno želijo srečati moškega, ki jih bo v nekem trenutku ukradel možu. Mogoče mislijo, da bodo ob drugem moškem bolj srečne, a v resnici bo bolj malo veselja in veliko zmešnjav.

 

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Čustveni razvoj predšolskih otrok

15 septembra, 2014 0