Friday, April 12, 2024

»Kdor se prepira, ta se ljubi; Nasprotja se privlačijo,« fizikalno stokrat slišana dejstva, ki se lahko primerjajo z ljubezenskim življenjem.


Znanstveniki želijo odkriti ali je temu res tako in če je, zakaj je. Raziskava je pokazala, da je ženski genom programiran, da išče moške z drugačnim imunološkim sestavom, ki se razlikuje od njihovega. Večja je razlika v genih, ki so ključni za imunološki sistem, večja je verjetnost ženske zvestobe. Če je genom podoben, bo ženska seksualno nezadovoljna in bo iskala uteho v številnih skokih čez plot.

Predvideva se, da je drugačen genom predpogoj za zdrave otroke. Raziskava bi lahko vodila do izdelave DNK testa, ki bi predvidel gensko drugačnost.

V raziskavi so ameriški znanstveniki analizirali ključne gene imunskega sistema znane kot histokompatibilni kompleks ali HMC. V raziskavi je sodelovalo 48 parov, ki so skupaj najmanj dve leti. Anketa je vsebovala vprašanja o zvestobi in medsebojni privlačnosti. Bolj kot je bil imunski sistem ženske podoben partnerjevemu, manj jo je privlačil.

Prav nasprotno pa so se odrezali pari s povsem različnim imunskim sistemom. Nadaljnje raziskave so pokazale, da odstotek enakih genov vpliva na žensko zvestobo.

Npr. če imajo parterji polovico HMC genov enakih, obstaja približno 50% verjetnost ženske nezvestobe. Raziskava je še pokazala, da moška nezvestoba ni povezana z genetiko.

Nekatere raziskave so pokazale, da se med seboj privlačijo ljudje s povsem različnim vonjem znoja. Prav različen vonj znoja naj bi bil evolucijska varovalka, ki preprečuje, da se zaljubimo v sorodnike ali ljudi s podobno DNK.

Otroci genetsko različnih staršev so odpornejši na številne bolezni. Spet nekatere druge raziskave so bolj kontroverzne in pravijo, da uporaba kontracepcijskih tabletk okvari vonj, kar prepreči sposobnost izbire pravega partnerja.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Mana: Nova kolekcija Baby

13 junija, 2012 0