Wednesday, May 29, 2024

Želja družbe Petrol, da bi tudi na otroke preko likovnega ustvarjanja prenesli zavedanje o nujnosti odgovornega ravnanja z okoljem, je tudi letos presegla svoj namen. Natečaj se je iz skromnih začetkov razvil v največji likovni projekt za otroke v Sloveniji in zamejstvu, v katerega so vključeni vrtci, osnovne šole in tudi drugi vzgojno-izobraževalni zavodi. Vsako leto se na povabilo družbe Petrol odzove preko 1500 otrok in njihovih mentorjev.


Tudi letos je imela ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali dr. Tonka Tacol, dr. Beatriz Tomšič Čerkez, mag. Tomaž Gorjup in Sonja Žižek Fuis zahtevno nalogo pri izboru nagrajencev, saj je pregledala rekordno število 2260 prispelih del. Otroci so razmišljali in ustvarjali o ohranjanju čiste pitne vode ter z raznolikimi likovnimi tehnikami upodabljali naslov natečaja »Mislimo modro rišemo vodo«. Njihovi izdelki predstavljajo otroški, vendar odgovoren pogled na pereče okoljske probleme, strokovnjakom z likovnega področja pa služijo kot eden boljših pokazateljev stanja slovenskega pouka likovne vzgoje.

Kljub deževnemu vremenu je srečanje vseh nagrajencev na gradu Tivoli minilo v vedrem vzdušju, saj sta otroke že ob prihodu razveselila zmajček Spini in mojster oblikovanja balonov. Na prireditvi je zbrane goste nagovoril gospod Igor Irgolič, nato pa je sledila dolgo pričakovana podelitev diplom.

V popoldansko druženje je otroke in njihove starše pospremila glasbena točka nadarjenih mladih glasbenikov, vsi radovedni so se lahko preizkusili tudi v različnih ročnih spretnostih, med drugim tudi v poslikavi telesa. Nagrajena dela, ki so razstavljena v galeriji na gradu Tivoli, bodo na ogled do 13.6.2008.

Kategorija:   Najstniki, Novice
Naslednji prispevek

Onesnaženje povezano z alergijami pri otrocih

13 junija, 2012 0