Tuesday, April 23, 2024

Preden se sploh lotite ličenja ustnic je pomembno, da so vaše ustnice negovane in predvsem to, da so zdrave. To boste dosegli z redno nego. Vašim ustnicam privoščite redni piling, za to pa uporabite bodisi, posebno ščetko, bodisi mokro brisačko. S pilingom boste odstranili odmrle celice, zaradi katerih ustnice izgledajo grobe in raskave. Ustnice bodo hitro vzljubile negovalne izdelke kot so kreme z dodatkom naravnih olj in regenaracijskih sestavin, ki pospešujejo obnavljanje ustnic. Vedeti morate, da je koža na ustnicah nekajkrat tanjša kot koža na obrazu in si vsekakor zasluži tolikšno pozornost. Lahko si privoščite izdelek z dodatkom koalgena ali koencima Q 10, ki bo pomladil ustnice in jih naredil privlačnejše na pogled. Ste vedeli, da lahko ustnice navidezno povečate kar s sestavinami iz domače kuhinje. Ingver, čili in kajenski poper bodo vaše ustnice prekrvavili in rahlo razdražili in jih zato naredili polnejše, če ste pripravljeni narediti to, boste morali prenašati rahlo pekoč občutek. Rek »za lepoto je treba potrpeti« v tem primeru vsekakor drži. Kako se boste lotili zadeve, najprej na ustnice nanesite glos, potem pa prah izbrane začimbe (zares malo) s konicami prstov nanesite na ustnice.


Še nekaj besed o ličenju. Pravilo, ki se ga velja zapomniti za vedno: ustnice naličimo, ko smo že popolnoma naličeni. Nekaj časa so bila zelo »in« bleščila, sedaj pa jih zopet izpodrinjajo šminke. V svetu šminkanja obstaja nekaj zlatih pravil:

  • Ko je šminka nanešena, ne drgnite ustnic kot pri vazelinu. Najbolje bo, da vzamete prtiček in ga rahlo poljubite; tako boste preprečili neljubo razmazovanje šminke zaradi odvečne maščobe.
  • Nič ni bolj groznega kot šminka prilepljena na sprednje zobe. Škoda ker ponavadi ta nezgodo vsi prej opazijo kot vi….edinole, če imate iskrenega sogovornika, ki vam bo prihranil »sramoto«. Zatorej, ko končate z nanašanjem šminke, se vedno preverite v ogledalu.
  • Če so vaši zobje nekoliko rumenkasti potem si ne izbirajte mat šmink v temno rdečih in oranžnih odtenkih, temveč si privoščite rožnate, slivove in svetlo rdeče tone.
  • Svetle barve bodo vaše ustnice povečale, obratno pa jih bodo temne pomanjšale.
  • Za dnevno ličenje velja: če ste si močno naličili oči, bodi zelo skromni pri ličenju ustnic in obratno.
  • Če ste svetlolaske bo odtenek izbrane šminke na vaših ustnicah izgledal svetlejši kot enak odtenek na ustnicah temnolask.
  • Rožnati toni se lepo podajo svetlopoltim dekletom, tiste z olivno poltjo bodo najlepšez barvo slive ali takoimenovanim nude odtenkom, tistim z zelo temno poltjo pa se najlepše podajo temno rdeči toni.

Kategorija:   Ličenje, Novice