Tuesday, May 21, 2024

Kakšne prednosti prinaša zaljubljenost:

Pozitivna energija


Čustvena ljubezen seveda vpliva na duhovno in fizično ljubezen. Spolni odnosi vodijo k boljšemu duševnemu in fizičnemu zdravju, izboljšujejo počutje in vračajo pozitivno energijo.

Mlajši videz

Zaljubljenost spodbuja smeh, smeh pa je pol zdravja. Ljudje pozitivnih misli so večji optimisti, optimizem upočasnjuje staranje.

Sreča

Ljubezen nam omogoča, da se osredotočimo na lastna dejanja, ter nam pomaga sprejeti same sebe.

Stres

Ljubezen omogoča neposredno komunikacijo z bližnjo osebo, kar pomeni, delitev psihičnih pritiskov, ki jih prinaša vsakodnevno življenje. Pogovor nas umiri in razbremeni stresa.

Čustva in duhovna rast

V ljubezni sta srce in um bolj odprta, ter bolj dovzetna za dražljaje iz okolja. Odprtost pa prinaša sproščenost, ki je eden izmed dejavnikov pozitivne duhovne rasti.

Dolgo in zdravo življenje

Raziskave kažejo, da srečno poročeni pari živijo dlje. Prav tako imajo nižje tveganje obolenja za rakom in kardiovaskularnimi obolenji.

Iskrice v očeh

Vsebnost adrenalina in spolnih hormonov je v organizmu zaljubljencev nekoliko višja. Ko ste zaljubljeni to čuti celotno telo. Omenjena hormona spremenita sestavo očesne ga epitelija, zato vaše oči izgledajo bolj zapeljive in oddajajo več seksapila. Moške vedno privlačijo dekleta z iskricami v očeh!

Polne ustnice

Redno poljubljanje bo vaše ustnice naredilo bolj polne in privlačne. Tudi naravna barva ustnic, se ob redni masaži ‘s poljubi’ nekoliko spremeni.

Lepše oprsje

Pri zaljubljenih ženskah se spremeni oblika in velikost oprsja. Zaljubljene ženske podzavestno napenjate mišice na prsnem košu, kar posledično pomeni boljšo prekrvavitev in poveča volumen oprsja.

Lasje

Višja vsebnost spolnih hormonov pozitivno vpliva na zdravje las, ki so bolj sijoči in bolj zdravi. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Za zdrave in bele zobe

7 maja, 2014 0