Friday, February 23, 2024
13 junija, 2012

Zaljubljenost traja 5 minut, ljubezen 4 leta

By 0 1654 Views

Številni ljubezen smatrajo za nekaj imaginarnega in nemerljivega so znanstveniki vseeno uspeli sestaviti enačbo in časovno precizirati koliko časa traja ljubezen. Rezultat je enostaven in zastrašujoč. Zaljubljenost traja vsega pet minut, ljubezen pa največ štiri leta. Nizko število, če v obzir vzamemo desetletja skupnega življenja.


Do sedaj so raziskave prikazovale sedmo leto kot krizno leto zakonskega življenja, sedanja raziskava pa kaže, da se zakonska kriza pojavi dve leti hitreje. Do tega spoznanja so na podlagi svojih izkušenj prišli odvetniki družinskega prava.

Če se preživi ta kriza, do ločitve v 50% pride po 12 letih zakona. Biologinja Helen Fisher trdi, da ostali v zakonu vztrajajo samo zaradi preživetih skupnih let, moralnih, družbenih in ekonomskih razlogov.
 

Ne skrivajte se za otroki

Kar se tiče »zakona zaradi otrok« so strokovnjaki enotni: z leti vse bolj prevladuje prepričanje, da otroci slabega zakona ne morejo rešiti.

Pogosto so prav otroci žrtve nesoglasij svojih staršev, ki ne škodijo samo sebi temveč tudi otrokom, ki v življenje ponesejo popotnico travm vezanih na intimne veze. Strokovnjaki v otrocih vidijo zaščitni zid, izza katerega se skrivajo tisti, ki se nočejo soočiti s težavami.

Tem ljudem strokovnjaki svetujejo, da naj za trenutek pozabijo na otroke, ter najdejo nekaj kar jih bo izpopolnilo in se na ta način pozabavajo sami s seboj. Zaradi tega se bojo v svoji koži počutili mnogo bolje.

Konec ljubezni in ohladitev odnosov se jasno kaže v pomanjkanju strasti med zakoncema. Na koncu se njun odnos nanaša zgolj na obveze, ki sta jih dolžna urediti. Obveze se najpogosteje nanašajo na otroke in službo.
 

Premagajte statistiko

Prenehajte se ukvarjati s prihodnostjo, prenehajte načrtovati vnaprej in živite za sedanjost.

Ne glede na utrujenost morate svojega partnerja razveseliti s kakšno malenkostjo, oziroma spomnite ga zakaj je iz množice drugih izbral ravno vas.

Mogoče mu bo prav to dejanje pokazalo zakaj ste izbrali prav njega. Premagajte statistiko, pokažite sebi in drugim, da se v pravo osebo ne moreš zaljubiti večkrat. Vsaka štiri leta, ko bo besedah znanstvenikov ljubezen ugaša, poiščite način, da se boste znova in znova zaljubile v svojega partnerja.
 

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

8 skrivnosti za več seksa

13 junija, 2012 0