Saturday, May 25, 2024

Christopher Ryan se je pozabaval z nekaj najpogostejšimi miti in dodal raziskave, ki so jih jasno postavile na laž. Njegov cilj je bil podkrepiti stoletne dogme, z namenom jasne, moderne slike človeške spolnosti.


Zelo kontroverzni rezultati so podprti z raziskavami eminentnih strokovnjakov.

Tako npr. obstajajo jasni dokazi, da je biseksualnost trajna izbira in ne samo ena izmed faz iskanja spolne identitete.

Kaj nastane prej, želja ali vzburjenje? Naš organizem ne seksualne scene odreagira pred možgani, zato se najprej vzburimo, šele potem nas napade želja po seksu.

Kaj najprej opazimo na potencialnem seksualnem partnerju? Raziskava na Emoryu je pokazala, da imata moški in ženski spol različna modela gledanja na fotografije nasprotnega spola, vendar ne tako kot si najbrž v tem trenutku predstavljate. Moški so obraz opazovali dlje kot ženske, ki so primarno zadovoljitev iskale na telesu, oba spola pa sta na kratko ošvrknila tudi spolne organe.

Ljudje v bogatejših državah imajo raje suha telesa, v revnejših ravno obratno. Nikoli pa ne smemo zanemariti vplive medijev, ki v razvitih standardih podtikajo svoje lepotne standarde.

Kdo čuti večjo potrebo, moški ali ženske? Najbrž bi vsi takoj izstrelili, moški! Komparativna analiza desetih raziskav pa je pokazala, da govorimo o mitu, ki je zasnovan na zelo trhlih temeljih – oba spola sta enako potrebna, kultura okolja pa določa javno izpostavljanje. 

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Kdaj v spolne odnose?

26 maja, 2014 0