Monday, June 17, 2024

Kaj je zaprtje?

zapŕtje  -a s (ȓ) je nenormalno redko, težavno iztrebljanje (tudi obstipácija): zdravilo proti zaprtju


Vir: Slovar slovenskega knjižnega jezika

Za stanje zaprtja med zdravstvenim osebjem velja stanje, ko posameznik blato odvaja manj kot 3-krat tedensko.

Sodite med te posameznike? Poznate koga, ki ustreza opisu?

Sem zaprt/a?

Ena največjih ovir do zdravega življenja je morebiti prav nezavedanje dejstva, da smo zaprti. Črevo je glavni organ, ki v telesu skrbi za izločanje, a številnim ljudem povzroča veliko preglavic. Ne le, da posamezniki ob zaprtju odvajajo manj kot trikrat tedensko, nekateri strokovnjaki celo menijo, da je normalno, da se velika potreba opravi po vsakem obroku (npr. trikrat dnevno). Delež ljudi, ki trpijo za zaprtjem, je med splošno populacijo vsekakor visok.

Vpliv zaprtja na zdravje

Kronično zaprtje lahko povzroči mnogo vrst zdravstvenih zapletov, od hemoroidov, fekalne zagozditve do težav s kožo. Številni posamezniki pričajo tudi o povezanih simptomih, kot so glavoboli in bolečine v hrbtu – ti lahko pogosto spremljajo zaprtje.

Zaprtje je, z vidika razstrupljanja človeškega organizma, ena večjih težav. Odvajanje namreč skrbi za učinkovito odpravo nakopičenih toksinov. Če blato sedi predolgo znotraj debelega črevesa (brez izločanj), lahko toksini zakrožijo nazaj v kri in tako ustvarjajo še več toksinov. Bakterije, vpletene v zaprtje ustvarjajo svoje odpadke, ki jih je treba odstraniti. Kronično zaprtje lahko povzroči, da dobre bakterije umrejo, škodljive bakterije pa uspevajo, njihovi toksini pa lahko poškodujejo črevo, kar vodi v resne zdravstvene težave.

Zaprtje zato ni le neprijetno, ampak ima lahko tudi dolgoročne škodljive učinke na debelo črevo. Eden od procesov, ki se dogaja v debelem črevesu, je črpanje vode. Debelo črevo nenehno črpa vodo iz vsebine in tekoče odpadke preoblikuje v trdne. Rezultat nepravilnega ali nepopolnega izločanja so lahko tudi suhi odpadki, ki se zleplijo na stene debelega črevesa.

Rešitev je preprosta. Spoznajte pručko Squatty Potty.

Morda niste vedeli, a veliko potrebo naj bi ljudje opravljali čepe. A izum straniščne školjke, ki nam je omogočila sedeče odvajanje blata, ima za posledico vrsto zdravstvenih težav.

Oglejmo si samo »mehaniko« odvajanja. Ljudje lahko do določene mere nadzorujemo, kdaj bomo iztrebljali, saj ukazujemo mišicam v analnem predelu. A treba je poslušati tudi telo samo. Ovinki danke, kjer je shranjeno blato, in anus (kjer blato izločamo), morata sodelovati. Sedeč položaj pa jima to sodelovanje onemogoča, saj pritiska na danko in v njej ohranja blato, odvajanje pa postane oteženo in nepopolno. Čepeč položaj pa prehod blata sprosti in poskrbi za lažje odvajanje.

Kako torej doseči čepeč položaj na školjki? Z uporabo pručke!

Patentirana pručka Squatty Potty® enostavno preprečuje pojav zaprtja, saj zagotavlja vse ključne elemente kakovostnega odvajanja. V čepečem položaju že sama težnost opravi večino dela. Teža trupa pritisne proti stegnom in naravno stisne debelo črevo. Nežen pritisk prepone še dopolnjuje silo gravitacije. Anorektalni kot črevesja se izravna in blato se lahko popolnoma izprazni.
 

Brez zdravil, brez zdravnikov, brez skrbi.

Za odpravo zaprtja bi morali le poslušati svoje telo in se vrniti h koreninam. Z uporabo pručke ob odvajanju blata bomo na enostaven in učinkovit način poskrbeli za boljše počutje in zdravje.

Zapomnite si – zdravo debelo črevo je temelj zdravega življenja.

Kako deluje pručka Squatty Potty?

Oglejte si video predstavitev te enostavne, a še kako učinkovite inovacije. Prepričajte se, kako bo pručka Squatty Potty tudi vam pomagala izboljšati zdravstveno stanje.

Kako ugodneje do pručke Squatty Potty?

Kliknite na to povezavo in si zagotovite pručko Squatty Potty po akcijski ceni. Samo pručko ali pručko v kompletu s prehranskim dopolnilom vam bodo poslali brezplačno, vsakemu naročilu pa bodo priložili še vzorček mazila Venira. Za ugodnost pri naročilu v polje koda vpišite geslo »bambino« TUKAJ

Za več informacij lahko pišete na elektronski naslov info@hemoroidistop.si, ali pa preprosto pokličete na: 031 299 211.

 

Kategorija:   Novice, Splošno zdravje
Naslednji prispevek

Popolnost moškega v postelji

12 novembra, 2014 0