Tuesday, May 28, 2024

Ženske so bolj občutljive od moških (zadnje čase bi lahko temu oporekali) in lažje izražajo svoja čustva, zato žalost težko prikrijejo. Največji razlog za žalost pa ni ljubezen, ampak – kilogrami oz. linija.


Nemški znanstveniki so 24 let preučevali vzroke ženske žalosti. V raziskavi je sodelovalo več tisoč žensk različnih generacij. Glavno gonilo ženske sreče in obenem žalosti je – vitkost.

Idealna linija ženskam pomeni več kot emotivno življenje, v povprečju vitka linija osreči bolj kot bilo kateri moški. Najbolj žalostijo odvečni kilogrami, raziskava je potrdila, da ljubezenske težave ne izzovejo tako močne čustvene reakcije.

Dodatno težavo predstavlja medijski pritisk, ki vsako leto postreže z bolj popolnimi ženskami, ki krasijo naslovnice ženskih revij. Ženske rade ignorirajo dejstvo, da so vse naslovne slike krepko obdelane s sodobnimi računalniškimi programi in tehnikami.

Ta pritisk pa vpliva na skoraj vsa življenjska področja, ženske z viškom kilogramov o njih premišljujejo praktično ves dan.

Edini nasvet, ki ga lahko ponudimo je – živite zdravo, slike na naslovnicah pa preprosto ignorirajte, vsaj z resničnostjo nimajo prav nič skupnega. 

Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Ženske pogosteje varajo tiste z večjimi

3 maja, 2014 0