Saturday, February 24, 2024

Koža je naš največji organ in je najbolj izpostavljena zunanjim dejavnikom. Tudi vi ste že verjetno kdaj opazili na svoji koži drobne spremembe v obliki izpuščajev, ki se imenujejo koprivni izpuščaj (urtikarija). Te spremembe so ponavadi omejene na kožo in podkožje. Pojavijo se v obliki gladkih, rahlo dvignjenih ploskev, ki so bolj pordele ali bolj blede kot preostala koža v okolici in močno srbijo. Enako občutimo, kadar se spečemo s koprivo, od tod tudi ime koprivnica.
In kako si lahko pomagamo v teh situacijah? V lekarni lahko brez recepta kupite antihistaminik Fenistil gel, ki občutno zmanjša srbenje, vašo kožo pomirja in hladi ter je primeren za vso družino. Namenjen je vsem, ki imate razdraženo kožo zaradi:
• koprivnice
• sončnih opeklin ter preobčutljivosti za sončno svetlobo
• pikov insektov in ožigalkarjev (npr. meduz)
• dermatitisa (vnetje kože) alergijskega izvora


Fenistil gel hitro pomiri vašo kožo in deluje dalj časa. Ni masten in ni lepljiv, njegov hladilni učinek pa še poveča občutek olajšanja. Lahko ga uporabljate tudi pri dojenčkih in otrocih, vendar le na manjših površinah. Torej, ko boste uživali v sončnih radostih, imejte v svoji domači ali potovalni lekarni vedno s seboj tudi Fenistil gel!

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Onesnaženje povezano z alergijami pri otrocih

13 junija, 2012 0