Saturday, June 15, 2024


S spremembo temperature, se morajo spremeniti tudi olepševalne metode. Pri nižjih temperaturah lasje in koža reagirata drugače, zato je potrebno spremeniti ustaljene smernice, da boste dobile rezultat, ki ga želite videti v ogledalu.

Zimska nega kože

Hladno zimsko vreme s seboj prinaša ogrevanje notranjih prostorov, ki škodi naši koži. Proti izsušeni in suhi koži uporabljajte hidratantne kreme.

Izogibajte se kopanju in tuširanju z vročo vodo. Kopanje z mlačno vodo bo zadržalo več vlage v vaši koži, ob izhodu iz kopalnice pa preprečilo temperaturni šok.

Uporabljajte kremo za telo. Vtrite je po celem telesu, posebno pozornost posvetite nogam in rokam.

Vsakodnevna uporaba krem okoli oči bo preprečevala nastanek gub in suhe kože. Ne pozabite na dober in kvaliteten spanec, ki najbolj pripomore k lepoti.

Če so vaše roke, noge in lakti suhi napravite piling, ki jih bo omehčal in vrnil v formo.

Vmešajte pol skodelice Epsomnove soli, eno žlico olivnega olja in nekaj kapljic limoninega, ali pomarančnega soka. Mešanico nanesite suha področja kože, s krožnimi gibi nežno vtrite v kožo in izperite.

Nega las

Mrzlo vreme negativno vpliva tudi na vaše lase. Posebno pozornost namenite negi vaših las. Če vidite, da se lasje izsušijo, po vsakem umivanju las uporabite ustrezen balzam. Lase umivajte samo dvakrat tedensko. Zelo pomembno je izpiranje vseh proizvodov, ki obremenjujejo lasišče.

Dovolj razpokanih ustnic

Mnoge ženske se srečujejo z razpokanimi ustnicami ravno v jesenskem in zimskem času. Izogibajte se oblizovanju ustnic, ter vsakodnevno uporabljajte kreme za ustnice, obvezno pa jo nanesite tudi pred spanjem.

Če ste v najstniških letih uživajte v mnogih izdelkih za ustnice in zablestite v polnem sijaju.

Suho, odvečno kožo na ustnicah med umivanjem zob nežno odstranite s zobno ščetko. Za popolno zaščito ustnic, nanje nanesite tanko plast vazelina.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Zdravljenje depresije z mobitelom

13 junija, 2012 0