Monday, July 22, 2024

Klasične zavese


 

Nostalgično nabrane ali modno oblikovane tkanine, so primerne tako za klasično, kot sodobno opremljen prostor. Na voljo so materiali različnih struktur in modnih tonov, s katerimi se lahko poigrate in ustvarite harmonijo v vašem domu. Izdelajte si okrasne blazine iz enakih materialov, iščite vzorce v dekorativnih elementih, pazite na ponavljajoč izbor barvnih odtenkov in prostor boste odeli v znamenju trenda.

 

Panelne zavese

 

Modno osnovano stanovanje bodo zagotovo poudarile čiste in enostavne linije panelnih zaves. Izbirali boste lahko med različnimi barvami ib vzorci, ki krasijo naravne materiale ali poliestrske tkanine. Premike izvajate ročno s potegom lamel, pomično  vrvico ali potezno palico. Poleg dekoracije, imajo idealno vlogo za pregrajevanje prostorov. Zavese se namestijo na vodila, ki se montirajo v strop ali steno z montažnimi konzolami. Tako lahko povsem preprosto pregradite prostor na dva dela in ob enem ustvarite intimno a modno pregrado.

 

Dvižne zavese

 

Gubani rolo je dvižno potezna zavesa na posebnem vodilu,  ki nam omogoča pomik navzgor. Lahko jih uporabljamo kot osnovno zaveso ali kot senčilo, primerne pa so za klasično ali modno opremljena stanovanja. Tkanine so lahko tanjše, prosojne ali pa iz materialov, ki popolnoma zatemnijo prostor. Obogatimo jih lahko  z dekorativnimi zavesami.

Rolo se namesti na strop, steno ali okenski okvir.

Dvižna zavesa vam bo služila kot senčilo in dekoracija, omogočila vam bo diskretnost in ščitila okno.

 

Lamelne zavese

 

Lamelne zavese sodijo med kvalitetnejša senčila. Sestavljene so iz antistatično impregnacijsko obdelanimi trakovi, ki vase ne vežejo prahu. Njihova uporabnost pride do izraza pri zasenčevanju velikih steklenih površin.

Za odpiranje in zapiranje se uporablja ročni mehanizem ali pa elektromotor.

Z njimi lahko uravnavate količino svetlobe v prostoru glede na vaše želje in potrebe. Lamelne zavese vaš prostor zasenčijo in obenem ustvarijo prijetno, svetlo okolje.

 

Pliseji

 

Pliseji so primerni za senčenje, dekoracijo in zatemnitev prostorov. Izdelani so iz plisiranih tkanin po  posebni tehnologiji, ki omogočajo visoko obstojnost pri visokih temperaturah in vlagi. Regulirajo se s potezno vrvico ali vzmetno ročico, odpirajo in zapirajo, pa se lahko v obeh smereh po višini. Montaža je mogoča v okenski okvir ali prosto viseče v strop ali steno.
Čiščenje plisejev je povsem enostavno, saj jih lahko preprosto operemo.

Posebnost plisejev je, da se prilagodi različnim oblikam površine, ki jo želimo zasenčiti. Zanimiv je tudi izbor materialov, ki se prilagaja potrebam v določenem prostoru. Material, ki odbija svetlobo, bo idealen za senčenje dnevne sobe, da nas svetloba ne bi motila pri gledanju televizije.

Kategorija:   Novice, Urejanje doma
Naslednji prispevek

Povečanje telesne teže v menopavzi

13 junija, 2012 0