Friday, January 27, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

 

Če so vaši nohti krhki, je prav mogoče, da je za to kriva napačna prehrana. Zato preverite svoj vsakodnevni jedilnik. Če vas ob živce spravlja izsušena obnohtna kožica, vam odsvetujemo kakršnekoli odišavljene kreme za roke, saj bodo te vašo kožo še bolj izsušili. Sedaj, ko smo že veselo zakorakali v pomlad, se bomo lahko bolj samozavestno poigravale z barvami na svojih nohtih. Lak je tista pikica na i, ki zaokroži celoten videz urejenih rok.

 

Če vam ni do tega, da bi obiskale salon, si manikuro čisto preprosto lahko naredite kar doma. Kaj potrebujte za popolno manikuro:

 

  • Odstranjevalec laka za nohte: z vatko z njim potegnite po nohtih, tudi, če niso nalakirani. Če so nohti suhi, se bo barva pozneje začela luščiti, kar vam prihrani čas za urejanje.

  • Paličico za urejanje obnohtne kožice: ta naj ne bo ostra, da preprečite poškodbe. Ovijte jo v tanjšo plast vate ali uporabite že pripravljene pilinge, ki jih vmasirate v obnohtno kožico. Za masažo je odlično tudi oljčno olje.

  • Pilico za oblikovanje nohtov: z njo pilite le v eno smer, da se nohti ne bi pričeli lomiti. Da se že dobiti tudi takšne, s katerimi lahko mirne volje pilite v obe smeri, brez bojazni, da bi poškodovali noht.

  • Podlak: z njim boste preprečili porumenelost nohta. Pred nanosom barve počakajte kakšno minuto.

  • Lak za nohte: nanašajte ga v tankih slojih. Če niste najbolj spretni, bo morda potrebna dodatna plast. Še namig: odtenek laka, ki se ujema z obleko deluje šik in očarljivo.

  • Nadlak za daljšo obstojnost: ta prepreči luščenje barve; seveda pa nekateri laki za nohte nadlak že vsebujejo.

  • Krema za roke in nohte: uporabite jo šele po dveh urah (četudi so nohti že prej videti suhi), saj se barva lahko stopi.

 

Komentarji
Kategorija:   Novice, Telo in koža