Monday, March 27, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Iz centra za zdravje žensk  resno opozarjajo – shujševalne diete resno ogrožajo zdravje, saj se kar 97% običajnih diet slabo konča. Nevarnost radikalnih diet je velikokrat podcenjena.


Raziskava avstrijskega Društva za informiranje potrošnikov je pokazala šokantne rezultate: Od 80 analiziranih programov dietne prehrane jih je bilo kar 50 neprimernih in samo 11 priporočljivih!

Slabo so se odrezale diete, ki obljubljajo vitkost v zelo kratkem času. Znanstveniki priporočajo, naj želene rezultate dosegamo samo z dolgoročno spremembo prehrane. Odvečni kilogrami se ne naberejo v dveh tednih, zato jih tudi izgubiti ne moremo v tako kratkem času, ne da bi bilo to škodljivo zdravju.

Od 90 do 95% Avstrijk  ima danes prebavne težave ali druge motnje hranjenja. Znanstvenike pa bolj skrbi dejstvo, da se za zelo restriktivne shujševalne programe odloča vedno več mladih. Vsaka druga deklica med 13. in 15. letom je že vsaj enkrat poskušala shujšati, 37% deklet med 15. in 19. letom pa že kažejo prve znake podhranjenosti.

Raziskave so med drugim tudi pokazale, da se raznih shujševalnih programov lotevajo izobražene in materialno dobro preskrbljene ženske. Obsedenost z “vitkostjo” kažejo celo tiste predstavnice ženskega spola, ki se iz zdravstvenih razlogov nikakor ne bi smele podvreči kakršnikoli shujševalni dieti.

Sorodni članki na portalu Bodieko.si:

  1. Skrivnost diete z malo ogljika
  2. Globalna zarota proti zdravju
  3. Shujševalne tablete

Komentarji
Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Premagajte utrujenost

13 junija, 2012 0