Tuesday, February 27, 2024

Ukvarjanje z nezvesto partnerko bo z vaše strani zahtevalo veliko naporov. Kako pozabiti na preteklosti? Kako se spopasti z realnimi težavami, ki neposredno vplivajo na nezvestobo?


V situaciji, ko je partnerka popolnoma izgubila vaše zaupanje, je bolje vezo prijateljsko končati. V nasprotnem primeru vas bodo vedno preganjale sence dvoma iz preteklosti. Vajin odnos bo moreč, nenehno prežet z dvomi laži in nezvestobe.

Včasih, kljub pogostemu natikanju rogov, pa partnerja vežejo močna medsebojna čustva. Da življenje nemoteno teče naprej, ponavadi zadostuje že opravičilo.

S partnerko se odkrito pogovorite, kaj manjka v vajinem razmerju, kaj je tisto, kar jo je pognalo k telovadbi v drugo posteljo. Mogoče bo zgolj odkrit pogovor zadostoval za ponoven zagon vajine zveze. Pogovor ne sme negativno vplivati na vašo podobo in samozavest.

Osredotočite se na pozitivne aspekte vaše zveze. Prepoznajte in poskušajte odpraviti težave. Ne dovolite, da preteklost upravlja z vašo prihodnostjo. Pozitivni pristop naj izboljša vajin odnos.

Partnerki zaupajte svoja pričakovanja. Odkrito ji povejte, da lahko ob ponovnem skoku čez plot, za ograjo tudi ostane. Če želite ohraniti vajino zvezo, morate postaviti mejo o kateri se ne boste več pogajali.

Medsebojni pogovor naj bo iskren. Le iskren pogovor zagotavlja vozovnico za nadaljnje skupno življenje. Oprostitev, potrpljenje in medsebojno zaupanje pa seveda potrebujejo nekaj spodbude in trdega dela.

Zgodi pa se, da ima pogovor ravno obraten učinek od pričakovanega. Partnerka vam zabrusi, da vas ima dovolj in vas zapušča. V takšnem položaju pa na skupno prihodnost ne pomislite niti v sanjah. Prebolite, pozabite in poskusite kje drugje.

Pojdite v družbo, ter navezujte nove stike in prijateljstva. Čeprav zanikajo, pa vendar se ženske zelo rade pogovarjajo o razmerjih, vaš iskren pogovor pa jih bo samo pripeljal na vašo stran. Pogovarjajte se z ljudmi, ki vam stojijo ob strani, ter se izogibajte tistih, ki se vam privoščljivo smejijo (na žalost je v Sloveniji več prav takih). Uteho lahko poiščete tudi na spletu. Anonimni ‘prijatelji’ so polni modrosti in nasvetov.

Nekaj zimzelenih nasvetov izhoda iz krize:

  • Uredite se
  • Iz hiše odstranite vse ‘relikvije’ iz preteklosti. Podarite ali v koš vrzite vse kar vas spominja na bivšo.
  • Čas posvetite dolgo zanemarjenim hišnim opravilom
  • Obiščite plesni tečaj ali kakšno drugo obliko rekreacije

Ločitve, ki bi potekala povsem mirno, brez zapletov, podžiganj in nagajanj, ni. Omenjeno še toliko bolj velja v primerih ko bivša partnerja medsebojno sploh ne komunicirata. Najboljša plat težkih ločitev je seveda to, da boste po nekaj hudih mesecih ponovno polno zaživeli. Vzemite si dovolj časa in ponovno razplamtite svoje strasti.

Čas je da se poslovite od preteklosti in naredite korak v prihodnost.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Miti in dejstva o dojenju

4 marca, 2013 0