Tuesday, May 21, 2024

Raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da je kar 4 od 10 žensk priznalo, da čevlje kupuje na osnovi njihovega videza in ne na osnovi njihove udobnosti in primernosti. Kar 37% žensk je modne trende pripravljeno plačati z neudobjem in bolečinami.


Strast do čevljev pa ni samo ženska domena. Raziskava je pokazala, da so tudi moški podvrženi lepoti in ne udobju čevljev. 17% moških je priznalo, da obujejo čevlje, ki so jim všeč, pa četudi so neustrezne velikosti.

Raziskava, v kateri je sodelovalo 2.000 anketirancev je pokazala, da kar 80% žensk trpi za eno izmed oblik bolečin, ki jo izzove neudobna obutev. Kurja očesa, žulji, bolečine v sklepih in vraščeni nohti pa so najpogostejše težave, ki jih lahko povežemo z neudobno obutvijo. Kljub temu pa 4 od 10 žensk ni nikoli poiskalo zdravniške pomoči.

Številni, pa če je še tako neudobna in nezdrava za nošenje, se težko uprejo nakupu oblačil in obutve, ki je zadnji modni krik. Kljub vsemu pa med nakupom trendnih čevljev pomislite, da je neudobje tesno povezano z bolečinami, ki predstavljajo določeno zdravstveno tveganje.

Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Življenje ob morju in zdravje

21 julija, 2012 0