Friday, December 8, 2023

Konca ženskega kondoma zaključujeta prilagodljiva obročka. Obroček v vagini je popolnoma zaprt in fizično preprečuje vstop spermijev v maternico, obroček izven vagine pa med spolnim odnosom služi kot nekakšno vodilo. Zunanji obroček pa tudi preprečuje zdrs kondoma v notranjost nožnice. Notranja stran kondoma je premazana z viskoznim lubrikantom, ki pa ne vsebuje spermicidov.


Prednosti

Daleč največja prednost uporabe ženskega kondoma kot oblike kontracepcije, je zagotovo  preprečevanje okužb in širjenja spolno prenosljivih bolezni. Ženski kondom spodbuja spontanost, lahko se ga vstavi do osem ur pred spolnim odnosom, zato je zelo dobra izbira pri naključnem seksu, seksu z neznancem in v primerih ko spolni partner ne želi uporabiti kondoma. Če imate možnost raje izberite kondom iz nitrila, ki je tanjši, lažji in učinkoviteje prevaja toploto.

Slabosti

Zaradi štrlečega obročka iz vagine se nekatere ženske počutijo sila nelagodno. Težave lahko povzročata tudi vstavljanje in odstranjevanje kondoma. Med samo penetracijo, pa kondomi sproščajo značilne zvoke, ki pa so lahko zelo neprijetni in moteči. ‘Škripanje’ lahko ukrotite z dodatnim lubrikantom. V primerjavi z moškimi kondomi so ženski dražji in težje dostopni. Prav tako kot moški kondom, je tudi ženski namenjen enkratni uporabi.

Ženski kondomi zahtevajo nekaj privajanja. Še posebej na začetku bo nekoliko preglavic povzročala namestitev, ki pa s prakso postane lažja in samo počutje pa postane bolj naravno.

http://youtu.be/Tohxf8qtnps

Kategorija:   Novice, Žensko zdravje
Naslednji prispevek

So TV zdravniki res tako dobri?

25 septembra, 2012 0