Wednesday, May 29, 2024

Seveda se pri vsem tem težko najde čas za razmišljanje o podjetniški ideji in roko na srce, to opravilo je vrsto let pripadalo moškim; do sedaj. Ste se kdaj spraševale, kako bi bilo, če imele svoje podjetje ali vsaj popoldansko obrt? Kako bi bilo, da bi opravljale nekaj kar vas resnično veseli in vam morda prinese dodaten zaslužek, hkrati pa vam ne bi bilo treba biti daleč stran od svoje družine? Žalostno je, da je danes vse več žensk brezposelnih in vsaka prva zaposlitev žensk, predvsem mladih, je težja kot je bila včasih. Tudi Evropska komisija je ugotovila, da je potrebna dodatna spodbuda. Zato je skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo in posredno PCMG podprla program Poklicno uveljavljanje žensk..V program so vključene različne ustanove, med drugimi tudi Inkubator ženskega podjetništva, informacijsko središče META ter mnogi drugi. Njihov glavni namen je olajšanje ženskam vstop v podjetniške vode. Če pogledamo statistične podatke ugotovimo, da smo ženske bolj racionalne, potrebujemo več podpore, predvsem pa delamo bolj premišljeno. Žensko podjetništvo v Sloveniji počasi narašča, a vendar, če nas primerjamo z ZDA, so ženske tam po podjetništvu skoraj izenačene z moškimi.


Zakaj torej ne bi poskusile?

Kje torej sedaj dobiti idejo?

Pomislite: kaj najraje delate? Obožujete kuhanje? Zakaj se ne specializirate v pripravi zdravih slaščic? Rade pospravljate in čistite?

Odprite svoje podjetje in ponudite svoje storitve tistim, ki nimajo časa za pospravljanje stanovanje. Morda uživate v ličenju? Zakaj se torej ne bi vpisale v tečaj in si pridobile certifikat vizažista? Morda pa raje uživate v neskončno dolgih nakupih po trgovinah, svetujete prijateljicam pri izbiri oblačil, opremljate stanovanje, opravljate ročna dela, itd. Vse to lahko povežete v svoje podjetje.

Za večino omenjenih predlogov ne potrebujete velikega kapitala. Potrebujete le veselje in ogromno trde volje. Na koncu le še misel ene od znanih slovenskih podjetnic: Podjetništvo je naložba vase in prinesla vam bo zadovoljstvo in uresničitev sanj.

Kategorija:   Družina in finance, Novice
Naslednji prispevek

Vonj sivke izboljšuje razpoloženje

13 junija, 2012 0