Friday, June 14, 2024

Da smo na pravi poti potrjuje tudi mnenje Ksenije Kozorog, dr.med., spec.ped., IBCLC, ki zatrjuje: »Že prvi stik novorojenega bitja s svetom je krut – ni več varnega zavetja maternice, ki nudi zaščito, toploto in prijetno valovanje. Kako neprijeten mora biti dotik nežne otroške kože s hladno sintetično pleničko za enkratno uporabo….Zato si zamislite, kako se je boljše potopiti v mehko, skoraj puhasto bombažno ali bambusovo pleničko, ki je tako  prijetna in tako naravna. Ne vsebuje nobenih kemikalij, ki so v plenicah za enkratno uporabo, da so le- te vpojne in tanke, obenem pa povzročajo draženje nežne otroške kože in posledično plenični izpuščaj.«


Pralne plenice z vključenimi stroški vzdrževanja so cenovno bistveno bolj ugodne od enkratnih. Za celotno dojenčkovo obdobje previjanja potrebujemo 20 – 25 pralnih plenic s stiskači ali ježki za prilagajanje velikosti. Debelejše nočne plenice kombiniramo s tanjšimi in lahkimi dnevnimi plenicami, katere lahko dopolnimo z dodatnimi vložki. 

Pralne plenice KiSS šivamo v Sloveniji iz bambusovega blaga domačega proizvajalca in s tem prispevamo k zaposlovanju dolgotrajno brezposelnih šivilj in ustvarjanju novih zelenih delovnih mest ter vam garantiramo kvaliteten izdelek z znanim poreklom. V pralnih plenicah dojenčkova koža diha in se ne segreva kot v enkratnih plenicah. Pralne plenice lahko podedujejo mlajši otroci, po koncu uporabe jih odlagamo v kontejner za reciklažo tekstila. Tudi,  če jih vržemo na odpad so zelo hitro razgradljive.  

Priporočamo pranje na 60 °C. Pranje na 90 °C po nepotrebnem zvišuje porabo energije, časa in denarja. Plenice lahko sušimo v sušilnem stroju ali  na zraku in tako bistveno zmanjšujemo porabo energije. Likanje pralnih plenic ni potrebno. 

Življenje s pralnimi pleničkami je lahko udobno za dojenčka in sproščeno za starše, hkrati pa se lahko počutite pozitivno, ker sodelujete v kreiranju družbe odgovorne do zdravega življenja in ohranjanja našega čudovitega zelenega planeta.

Pralne plenice najdeš na:

– spletni strani pralneplenice.si

– Všečkaj Pralne plenice KiSS na Facebooku: Pralne plenice KiSS

Kategorija:   Dojenček in nega, Novice
Naslednji prispevek

Otroci in denar

7 maja, 2014 0