Saturday, June 15, 2024

Pa spregovorimo nekaj besed o nastavkih za penis oz. samostojnih protezah imenovanih strap-on. Kljub odprtosti sodobne družbe predstavljajo erotične igračke temo, o kateri se ne govori ravno veliko. Očitno pa ima tabu tema tudi svoje prednosti, saj je vsebina vse večjega števila nočnih omaric obogatena z eno izmed igračk. Zakaj pa ne, zakonska postelja je poleg spanja namenjena užitku in sproščanju. Igra s svojim telesom in telesom svojega partnerja je zabaven in zdrav način sproščanja, varna uporaba pripomočkov pa posteljni repertoar še dodatno obogati.


Zgodovina

Zgodovino in razvoj vibratorja smo na naših straneh že opisali, veliko težje pa je bilo zbrati informacije o zgodovini in razvoju strap-on izdelkov, oz. protez penisov, ki se jih s pasom pritrdi okoli bokov. Znani so podatki, da so jih nosile ženske v stari Kitajski, vendar ne posedujem podatkov, ali so bili namenjeni spolnim igram ali zgolj vizualni spremembi spola. Strap-on proteze pa so uporabljali v starogrški civilizaciji. Izdelane so bile iz kamna, ter na telo pritrjene z usnjenim pasom. Za uporabo zagotovo neudobne. Strap-on proteze pa poznamo tudi iz znane Kamasutre, tako samostojne nastavke, kot nastavke s trakovi ali pasom.

Sedanjost

Čeprav se osnovna ideja protez skozi stoletja ni bistveno spremenila, pa je današnja nadgradnja več kot očitna, tako tehnološko, kot materialno. Tudi v preteklosti so bile proteze izdelane iz materialov, ki so bili enostavni za čiščenje (kamen, les , kovina in celo steklo), v obdobju tehnološke revolucije, pa so proteze izdelane iz nestrupenega medicinskega silikona ali plastike. Izbira velikosti in oblik je zares pestra, tako, da si lahko vsak izbere sebi primeren izdelek. Tako kot razlog, zakaj je proteza sploh nastala, se ni spremenil niti mehanizem za pritrjevanje. Starogrška iznajdljivost z usnjenimi paski je še vedno prva izbira za namestitev strap-on proteze okoli pasu.

Igra

Se je igra s strap-on protezami v današnjih dneh kaj spremenila? Seveda se je! Dodali smo tehnologijo. V protezo lahko namestimo vibrator, vrteče obročke…, ki samo še povečajo telesne užitke in zadovoljstvo. Protezo je moč odstraniti s pasov in tako z istim pripomočkom užitek nuditi tudi sami sebi.

Prihodnost

Prihodnost pripada bionskim strap-on protezam. Kaj so to bionske proteze? To so proteze, ki se v realnem času odzivajo na povratne informacije vašega živčnega sistema. Podobno kot to storijo bionske proteze rok ali nog. Orgazem torej ubira tudi visoko tehnološko – orgazmotronično pot.

Kategorija:   Novice, Spolne igračke
Naslednji prispevek

Zapleti pri nedonošenčkih

23 julija, 2014 0