Friday, July 19, 2024

Zelo redko pa razmišljamo o antiafrodiziakih, se pravi o hrani, ki ubija željo za seksom. Nekatere vsebujejo toksine, spet druge hormone…


Večina sirov, ki jih lahko kupimo v trgovini je narejena iz mleka v katerem je polno rastnih hormonov in antibiotikov, kar zavira izločanje spolnih hormonov, posledično povzroča nižji libido.

Sladke gazirane pijače vplivajo na gene, ki povečujejo telesno težo, ko pa debelost spremlja še višja vsebnost sladkorja v krvi, je rezultat jasen – nižji libido. Podobno delujejo tudi umetna sladila, npr. aspartam, ki znižuje vsebnost serotonina, povzroča tesnobo, depresijo in glavobole, nižja vsebnost serotonina pa privede do padca seksualne želje.

Čips in podobni prigrizki vsebujejo veliko trans-maščobnih kislin, ki upočasnjujejo pretok krvi, olja polna prostih radikalov poškodujejo tkivo in motijo uravnavanje spolnih hormonov – spet je na udaru libido.

In za konec, famozni MSG – monosodium glutamat (natrijev glutamat) je aditiv prisoten skoraj v vsej pakirani prehrani in restavracijah. Služi kot ojačevalec okusa. Povzroča kognitivne in kardiovaskularne težave in depresijo, ki je smrtonosna kombinacija za libido.

Mizo oskrbite s svežo prehrano, je zdrava in pozitivno vpliva na libido. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Krompir

23 junija, 2014 0