Saturday, June 15, 2024

Še preden pametujemo vzemimo na znanje, da je visoko kalorična hrana odlična vzdrževalka celulitnih oblog. Dodamo še natrij, ki v podkožnem tkivu zadržuje vodo, pa smo tam. Najboljša dieta proti celulitu je vsekakor tista, ki ne vsebuje natrija in maščob, vsebuje pa veliko vode.


Sol

Sol vsebuje veliko natrija. Če se želite izogniti kopičenju toksinov v podkožnem tkivu, se izogibajte hrani, ki vsebuje veliko soli.

Rafinirana živila

Sladkor in mlečni izdelki, podobno kot sol, prispevajo h kopičenju toksinov in posledično razvoju celulita. Izogibajte se sladkorju, gaziranim pijačam, ustekleničenim sokovom, piškotom, sladkarijam in sladkim kosmičem.

Maščobe

Izogibajte se soli s poreklom rdečega mesa, salamam, klobasam, prekajenemu mesu in slanini. Prav tako pozabite na majonezo, margarino, smetano in maslo.

Rafinirani ogljikovi hidrati

Živila, ki so zaradi daljšega roka trajanja in lepše teksture, predelana. Zamenjajte jih s testeninami, rižem in polnozrnatimi žiti.

Pijače

Alkohol lahko povzroči težave z delovanjem in zdravjem jeter, ter ledvic. Prav tako pa povzroča celulit, saj alkohol napade tako živčni sistem, kot delovanje ledvic. Težave z delovanjem jeter in ledvic pomeni, da vaše telo ne more odstraniti toksinov.

Junk food

Izogibajte se ocvrti in pečeni hrani, ali pa uporabite manjše količine olja. Junk food obrokom se v celoti odpovejte. Ne samo da niso zdravi, ampak vsebujejo ogromno kalorij, transmaščobnih kislin in aditivov, kronično pa jim primanjkuje esencialnih hranil, ki jih potrebuje naše telo. 

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Na moških je najbolj privlačno…

31 julija, 2014 0