Saturday, June 15, 2024

Jagode vsebujejo kalij, železo in vitamin C. Skupaj z 90% vode predstavljajo dietni in izjemno zdrav obrok, ki je med drugim tudi izjemna obrazna maska – revitalizira in skrči kožo.


Marelice vsebujejo karotenoide, močne antioksidante, vitamine A, B in C, ter kalij. Imajo zelo malo kalorij. Odlično ščitijo pred UV žarki, so polne vlaknin, izboljšujejo prebavo in delo možganov.

Korenje spada med najbolj zdrava živila. Vsebuje beta-karoten, močan antioksidant, ki ščiti kardiovaskularni sistem, regulira vsebnost sladkorja v krvi in izboljšuje vid. V telesu se pretvori v vitamin A, ki je še eden izmed močnih antioksidantov. Korenje je naravno zdravilo proti sladkorni bolezni.

Redkvice nimajo veliko kalorij, rdeča barva kože je posledica betacianina, pigmenta, ki ščiti srce in sečne organe, izboljšuje spomin in je odličen za detoksikacijo telesa. Vsebujejo še veliko folne kisline in vitamina C.

Beluši vsebujejo ogromno folne kisline in vitaminov A, B6 in C, ki so vsi močni antioksidanti, cink in selen pa sta odlična za detoksikacijo organizma. Njihova kalorična vrednost je nizka zato – Dober tek!

Kategorija:   Domača lekarna, Novice
Naslednji prispevek

Varni spolni odnosi

10 junija, 2014 0