Monday, June 24, 2024

Artičoke so bogat vir magnezija, ki je ključen za številne biokemične reakcije v posameznih celicah, pomanjkanje tega pomembnega minerala pa upočasnjuje delovanje mišic, kar posledično pomeni, da se mišice hitreje utrudijo. Hudo pomanjkanje magnezija pa vodi v mišične krče.


Jagode so polne vitamina C, ki krepi imunski sistem in prebuja telo. Vsebujejo številne antioksidante, ki premagujejo utrujen videz in zgladijo kožo. Ne vsebujejo veliko kalorij, zato lahko tudi brez greha pretiravamo.

Mlad česen je manj agresivnega okusa kot star, zato ga lahko zaužijemo nekoliko več. Je odličen pomočnik pri izgubi odvečne telesne teže saj vsebuje alicin, spojino, ki možganom pošilja sporočila o sitosti.

Beluši so super zelenjava, ki vsebuje velike količine folatov, B kompleks vitamine, ki so ključni za sintezo nevrotransmiterjev dopamina in serotonina. Na ta način imajo neposreden vpliv na boljše razpoloženje.

Špinača je odličen vir železa, ki našim rdečim krvničkam pomaga pri prenosu kisika v mišice, ter nas na ta način oskrbi s prepotrebno energijo.

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Čestitke vsem mamam

25 marca, 2015 0