Monday, July 22, 2024

Že od pradavnine poznamo zdravljenje s prehrano, ko pa posamezna živila pogledamo nekoliko natančneje, pa lahko zaključimo, da sta oblika živil in oblika, ter zdravje organov povezani.


Fenomen lahko umestimo med naravne zakonitosti, evolucijsko pa poznamo nekaj zelo zanimivih primerov.

Agrumi so podobni ženskim prsim, znano pa je, da prav ti plodovi blagodejno vplivajo na zdravje tega ženskega anatomskega predela.

Oblika fižola spominja na ledvice, prav tiamin (vitamin B1) v fižolu pa ledvica ščiti pred vnetjem.

Čebula je po videzu podobna našim celicam, zato ne preseneča, da so čebulni pripravki namenjeni detoksikaciji celic.

Olive so podobne jajčnikom, olivno olje pa se priporoča kot najboljša preventiva pred rakom na jajčnikih, tako kot je prerezan korenček podoben človeškemu očesu, ki dokazano spodbuja pretok krvi do očesa in izboljšuje njegovo funkcijo.

Orehi dajejo videz možganov, gube pa spominjajo na možgansko skorjo. V kolikor želite okrepiti delovanje možganov jejte orehe, pravijo znanstveniki.

Paradižnik ima štiri komore in je rdeče barve, kot naše srce. Najboljše živilo za srce in kri je ravno paradižnik, ki vsebuje ogromno likopena.

Za zdravje ženskih reproduktivnih organov, še posebej maternico in materničnega vratu, je potrebno uživati jajčevce in hruške, smokve s svojimi semeni pa spominjajo na testise. Prav s smokvami lahko izboljšamo gibljivost spermijev.

Narava nam je dala vse kar potrebujemo, zdaj pa to izkoristimo. 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Musaka s čemažem in govedino

24 marca, 2014 0