Tuesday, May 21, 2024

Čili je prva izbira, če želite povečati izgorevanje vnesenih kalorij. Najboljši efekt dosežete v kombinaciji z zelenjavo, surovo ali kuhano na pari. Lahko jo kombinirate z borovim mesom, v kombinaciji z ogljiko-hidrati pa učinek zbledi.


Ananas prav tako pospeši presnovo, zato se ne gre čuditi, da so na tržišču številni pripravki, na osnovi ananasa, ki pomagajo pri shujševalnih kurah. Vseeno pa je najboljše zaužiti svežega.

Ingverju se zaradi specifičnega okusa številni ljudje raje izognejo. Če pa ga namesto številnih začimb z dodanimi konzervansi dodate jedem, bo obrok bolj zdrav, organizem pa bo zaužito hrano lažje prebavil.

Limona je zaradi blagodejne kisline našla pot do dnevne rutine številnih zvezd. Če želite pospešiti prebavo, nutricionisti svetujejo, da na tešče popijete kozarec mlačne vode v katerega iztisnete polovico limone.

Jogurt je zaveznik zagovornikov vitke linije. Poleg tega, da regulira črevesno mikrofloro, pomaga pri hitrejšem hujšanju. Najbolje je zaužiti čistega ali sadnega brez dodanega sladkorja.

Zelena je Angelini Jolie po porodu pomagala pri vrnitvi v top formo. Zelena je zelenjava, ki je znana uničevalka kalorij. Organizem mora za njeno razgradnjo porabiti več energije, kot jo omenjeno živilo vsebuje.  

Kategorija:   Hujšanje, Novice