Monday, July 22, 2024

Preberite si seznam spodnjih živil, s katerimi lahko tudi tisti ne najmlajši spet odkrijejo svoj vrelec mladosti. Vsako hrano od spodaj naštetih si privoščite nekajkrat na teden.


Sončnična semena
Ta slani "čudež" vsebuje največ vitamina E od vse hrane, ki jo poznamo. Strokovnjak za prehrano dr. Barry Swanson je prepričan, da so prav semena ena glavnih sestavin, ki pripomorejo k mlajšemu videzu.

Špinača in fižol
Raziskovalci iz Avstralije, Indonezije in Švedske so opazovali prehranjevalne navade več kot 400 starejših moških in žensk. Odkrili so, da se tisti, ki zaužijejo največ listnate zelene zelenjave in fižola, lahko pohvalijo z najmanj gubicami. Razlog tiči v tem, da tako špinača kot fižol vsebujeta snovi, ki pomagajo obnavljati kožne celice.

Grozdni sok
Poleg tega, da grozdne jagode pomagajo zmanjševati nevarnost srčnega napada in kapi, upočasnjujejo tudi staranje kože, ki tako dlje ostaja prožna in voljna.

Sladki krompir
Preveč nastavljanja soncu je eden glavnih razlogov, da se moška koža postare prehitro. Rešitev za to težavo je sladki krompir. Raziskovalci so namreč ugotovili, da pigmenti iz živila, bogatega z beta-karotenom, posšpešujejo obnavljanje kože, poškodovane zaradi ultravijoličnih žarkov.

Sir
Sir je eno najboljših živil, ki si ga lahko zberete, če želite dobro svojim zobem. Je vir kalcija, ki zobe naredi močnejše, znižuje raven bakterij v ustih in zobe ohranja čiste.

 

Kategorija:   Novice, zdravje
Naslednji prispevek

Pobrskajte za brezčasnimi oblačili

13 junija, 2012 0